Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, 2015 senesinin Erzurum’un değişimine tanık olacağını ifade etti.
Seçildiği günden bu yana geçen 9 aylık süreçte şehrin her alan ve sektörde büyük bir ivme kat ettiğini ifade eden Başkan Sekmen, Erzurum’un iktisadi ve ticari hayatı, ekonomik ve sosyal hinterlandıyla geniş yatırım olanağına sahip, Doğu’nun lokomotif bir gücü olduğunu söyledi. Sekmen, şöyle devam etti:
“Erzurum’un idari, ticari ve iktisadi hayatını anlayabilmek için şehre stratejik, kültürel ve ekonomik bir gözle bakmak gerekir. Erzurum’da iktisadi, kentsel, kültürel ve sosyal değişim şarttır. Bu değişim; tarımda, hayvancılıkta, iş hayatında kısacası bütün branş ve alanlarda gerçekleşmelidir. Örneğin Erzurum; 1950’li yıllarda kişi başına düşen milli gelir bakımından kalkınmada öncelikli iller arasında yer almış bir vilayetimizdi. Şuan bacasız sanayi olarak adlandırılan üniversitelerimiz, Aşkale Çimento, küçük ve orta ölçekli şirketler ve üretim tesislerine sahip şehrimiz, üretim, istihdam ve ihracat istenilen seviyede değildir. Erzurum; TÜİK verilerine göre Türkiye ortalamasında Konya’dan sonra ikinci sırada yer almaktadır. Demografik, ekonomik ve sosyal verileri baz aldığımızda Erzurum’un kurtuluş reçetesinin tarım ve hayvancılık ağırlıklı yatırımlar ve imalata yönelik üretim tesisleriyle mümkün olabileceği kanısındayım.”
“BÜTÜN KURUMLARIMIZ EĞİTİME ÖNEM VERMELİDİR”
Erzurum Büyükşehir Belediyesi’nin yatırım ve hizmetlerinde eğitime her daim büyük öncelik verdiğini anımsatan Başkan Sekmen, sözlerini şöyle sürdürdü: “2014 yılındaki görev yaptığım 9 ayda ‘Eğitim en büyük önceliğimdir’ dedim. Ekibimin yüzde 80’i eğitimli, donanımlı, yüksek öngörü ve karar verebilme yetisine sahip nitelikli gençlerden oluşmaktadır. Bakınız; yenilik ve değişimler sayesinde kendini kanıtlamış, mükemmel finansman yapısına, gelişmiş makine, donanım ve bilişim sistemlerine sahip kurumlar, bu güçlerini ancak vasıflı ve eğitimli bir işgücünün ellerine teslim ederlerse, uzun vadede var olabilirler. Günümüzde var oldukları alanda kalıcı olmak ve pazar payını arttırmak için rekabet eden firmalarda, rekabet şartlarının ve araçlarının hemen hemen aynı olduğu göz önüne alındığında, kalıcı olmak ve fark oluşturmak adına kamu ve özel sektörün aradığı sihirli değnek aslında eğitimdir.”
“EKONOMİ VE ÜRETİME DE KAFA YORUYORUZ”
Başkan Sekmen, Erzurum Büyükşehir Belediyesi’nin üretim ve istihdamla ilgili sürekli proje geliştirdiğini ifade etti. Sekmen, şöyle konuştu: “Kurum olarak şehrimizde var olan ekonomik hayata katkıda bulunmak ve sektörlere ara eleman yetiştirmek için tekstil ve ayakkabı üretim kursları açtık. ESMEK bünyesinde meslek içi eğitim seminerleri düzenledik, gençlere yeni iş fırsatları oluşturduk. Ülkemizde büyük sermaye sahipleri ve farklı holdinglerin CEO’larıyla bir araya geldik. Yurt dışındaki ülkelerin ekonomi modellerini araştırdık. Şuan kurulması muhtemel herhangi bir tekstil ve ayakkabı firmasında çalışabilecek kişilerden oluşan nitelikli bir iş gücüne sahibiz. Büyükşehir Belediyesi olarak yatırımcılara birçok kolaylıklar sağlıyoruz. Sürekli müteşebbis ve işadamlarına çağrıda bulunuyorum; gelin; bir işsize umut ışığı da siz olun.”
2015 KALKINMA VE YATIRIM YILI OLACAK
Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, 2015’in kalkınma ve yatırım yılı olacağını ifade etti. Başkan Sekmen, şöyle dedi: “2015 Erzurum’un değişimine tanık olacak. Türk belediyecilik tarihine damgasını vurmuş Reis-i Cumhurumuzun uyguladığı belediye yönetimi, yatırım ve stratejik plan uygulaması bana her daim örnek olmuştur. Bu modeli Kartal ve Samandıra’da hayata geçirerek başarıya ulaştım. Şimdi sıra Erzurum’da… 2015 yılı, gelişim planımın ana saç ayağını oluşturuyor. 2015’te topyekûn bir kalkınma gerçekleştireceğim. Hemşerilerim her daim bizi izlemeye devam etsin. 2014’teki 9 aylık süreçte olan güzelliklerin en az beş katı bir değişim 2015’te yaşanacak. 2015, Erzurum için kalkınma ve yatırım yılı olacak. Hemşerilerimin dua ve desteğiyle her alanda gelişen ve değişen bir şehir olarak hedeflerimize emin adımlarla ilerliyoruz. Bu vesileyle Yeni Türkiye yolunda Doğu’nun kalbi olan Erzurum’un 2015 yılının hayırlara vesile olmasını Yüce Allah’tan niyaz ediyorum.” Başkan Sekmen, Mekke’nin fethinin 1385’nci yıl dönümünün hayırlara vesile olmasını ifade ederek, 2015’in İslam dünyasının umudu olan Büyük Türkiye’nin çağ atladığı bir dönem olacağını da sözlerine ekledi.