Siirt Kızılay Derneği tarafından çoğu Suriyeli sığınmacıların katılımıyla 2 bin kişilik iftar yemeği verildi.
Selami Değer Anadolu Lisesi’nin bahçesinde düzenlenen iftar programı, Ebul Vefa Camii görevlisi İbrahim Çoban ve Ensar Camii görevlisi Ramazan Toprak’ın okuduğu Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı.
Etkinlikte kısa bir konuşma yapan Kızılay Derneği Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Fahri Kaplan, bu bölgede ticari faaliyet gösteren Statkraft’ın katkılarıyla Norveç Kızıl Haçı tarafından Türk Kızılay’ın kapasitesini artırmak adına 4 adet Mobil Mutfak TIR’ı hibe edildiğini söyledi. Kaplan, 4 mutfak TIR’ından birinin Siirt Kızılay’ın bölgedeki çalışmaları için kullanılacağını söyledi.
Statkraft’ın Proje Müdürü Haldun Kahyaoğlu ise, görevlerinin sadece bölgede enerji yatırımı yapmak olmadığını, sosyal sorumluluk gereği olarak özellikle Suriye’de insani yardım konusunda büyük duyarlılık gösteren Türk Kızılayı’na Norveç Büyük Elçiliği aracılığıyla Norveç Kızılhaçı’ndan destek amaçlı verilen mobil mutfak TIR’larının iki kurum arasındaki dayanışmayı da artıracağını söyledi.
Daha sonra iftara katılan Siirt’teki Suriyeli sığınmacılar adına Suriye uyruklu bir vatandaşın tercüman aracılığıyla yaptığı konuşmasında; Suriye halkının Türk halkına, Türk Hükümeti’ne ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a minnettar olduklarını, ikinci vatanları olarak gördükleri Türkiye’de kendilerini hiçbir zaman garip hissetmediklerini söyledi.
Siirt Valisi Mustafa Tutulmaz da, etkinliği düzenleyen Siirt Kızılayı’na, desteklerinden dolayı da Norveç Kızılhaçı’na teşekkür etti.
Kızılay Derneği Siirt Siirt Şubesi Başkanı Yener Tanık, birçok kamu kurum müdürü ve çeşitli sivil toplum örgütü temsilcilerinin katıldığı program, Siirt il Müftüsü Faruk Arvas’ın iftar duasını okuması ve katılımcıların, teslim edilen Mobil Mutfak TIR’ını gezmesiyle sona erdi.