AMASYA (AA) - Suluova'da, 100 yataklı akıllı hastane temeli atıldı.

Kaymakam Hayatı Taşdan, Şeker Mahallesi'ndeki toplam 16 dönüm arsa üzerine yapılacak hastanenin ilçeye hayırlı olmasını diledi.

Başkentte yaşanan elim olaydan dolayı üzüntüsünü dile getiren Taşdan, "Elbette ülkemizde bu sıkıntılar yaşanırken bir taraftan da kamu hizmetlerinin devam ediyor olması gerekir. Ne mutlu ki ilçemizde her türlü kamu hizmeti temel atmaları ve açılışlarıyla, özel sektörün iş yeri açılışları ve ilçemize kazandırdıkları yatırımlarla devam ediyor. İlçemizde iki tane organize sanayi bölgesi var ve buralara ciddi manada yatırımlar yapılıyor, bölgemize ve halkımıza istihdam sağlayacak yatırımlar gerçekleşiyor. Bu yapılmakta olan yeni hastane binasıyla halkımız daha kaliteli sağlık hizmeti alacak. İlçemize ve halkımıza hayırlı olsun. Ülkemizin bir an önce huzurlu, müreffeh bir ortama kavuşması için dua ediyoruz" dedi.

AK Parti Amasya Milletvekili adayı Haluk İpek ise şunları dile getirdi:

"Şükürler olsun bugünü gördük, Bugün güzel bir 100 yataklı akıllı hastanemizin Suluova’nın nüfusuna göre sağlık hizmetinin daha iyi ve daha kaliteli yapılacağı, daha fazla doktor ve uzman sayısıyla hizmet sunabilecek hastanemizin temelini atıyoruz. Suluova, esasen rahmetli Menderes'in ilçede Şeker Fabrikası'nı kurmasıyla göç alarak büyüyüp ortaya çıkan, birlikte yaşamaya gayret etmiş, güzel, üretken, çalışkan insanların olduğu ve her zaman para kazanmasını bilen insanların yaşadığı bir şehirdir. Nüfusumuz artıyor. O yüzden bu artan nüfusa iyi hizmet verecek hastanemiz yapılacak ve hizmete girince doktor ve uzman sayısı da artacak. İnsanlarımız daha kaliteli sağlık hizmeti alacak. Esasen Türkiye nüfus artışının ve göçün çıkardığı problemleri düzgün bir şekilde aşamadığı için bugün büyük şehirlerde ve bir çok yerlerde sıkıntılar yaşamaktadır. Ama artık bu sorunları yapılan bu gibi hizmetlerle aşmaya başladık. Türkiye AK Parti sayesinde ülke kaynaklarımızı insanlarımızın hizmetine sunuyor."

Konuşmaların ardından Müftü Hüseyin Okuş'un duaları eşliğinde kurban kesilerek 100 yataklı akıllı hastanenin temeli atıldı.

Programa, Amasya Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr. Faruk Tonga, Suluova Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Sedat Özmen, Hastane Müdürü Yaşar Şimşek, Hastane Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü Sinan Yağlıoğlu, AK Parti Amasya İl Başkanı Mehmet Ünek, İlçe Başkanı Aydın Korkmaz, çeşitli kamu kurum, kuruluş ve sivil toplum temsilcileriyle vatandaşlar katıldı.