ODTÜ Rektörlüğü, öğrencilerin dünkü yoğun protestolarının ardından, bugün şenliği düzenleyen Uluslararası Gençlik Topluluğu (UGT) temsilcileriyle görüşmeyi kabul etmişti. Bugün yapılan ve yaklaşık iki saat süren toplantının sonuçlarını UGT Yönetim Kurulu Başkanı Anıl Şimşek, Rektörlük önünde bekleyen öğrencilere duyurdu. Şimşek; “Devrim Stadyumu, her zaman olduğu gibi hepimize açık” dedi.

Toplantının sonucunu sosyal medya hesabı üzerinden duyuran “ODTÜ Öğrencileri”nin açıklamasında ise, “Çabalarımız sonuç verdi! ODTÜ 2019 Bahar Şenliğimizi kazandık! Rektör tüm isteklerimizi kabul etti. Şenliğimizi planladığımız gibi Devrim stadyumunda yapacağız. Bize destek olan tüm dostlarımıza teşekkür ederiz. Şenliğimize bekliyoruz!” denildi.

ODTÜ Öğrencileri şenlikte konserlerin her yıl olduğu gibi ODTÜ Devrim Stadyumu’nda yapılmasını isterken ODTÜ yönetimi ise Kültür Kongre Merkezi Otoparkı’nı önermişti. Bunun üzerinde bini aşkın ODTÜ öğrencisi Rektörlük önünde protesto gösterileri düzenlemişlerdi.

ODTÜ’nün 33.Bahar Şenlikleri 24-26 Nisan tarihkleri arasında gerçekleşecek. Şenliğin programının son hali ise henüz kesinlik kazanmamış durumda.