2015: 6 işçi hayatını kaybetti, 4 işçi yaralandı
21 Ocak 2015'te Sivas'ın Gemerek ilçesinde bir maden ocağında meydana gelen göçük sonucu 1 işçi hayatını kaybetti, 1 işçi de yaralandı.

7 Şubat 2015'te Muğla'nın Fethiye ilçesinde bir maden ocağında yerinden sökülen kaya parçasının altında kalan 1 işçi hayatını kaybetti.

10 Mart 2015'te Türkiye Taşkömürü Kurumu'nun Zonguldak'ın Ereğli ilçesine bağlı Kandilli beldesinde bir maden ocağında meydana gelen göçük sonucu 1 işçi hayatını kaybetti, 1 işçi de yaralandı.

8 Haziran 2015'te Amasya'nın Suluova ilçesinde bir maden ocağında meydana gelen göçük sonucu 1 işçi hayatını kaybetti, 2 işçi de yaralandı.

21 Temmuz 2015'te Muğla'nın Milas ilçesinde bir maden ocağında devrilen direğin altında kalan 1 işçi hayatını kaybetti.

27 Temmuz 2015'te Ankara'nın Nallıhan ilçesinde bir maden ocağında malzeme taşıyan vagonun çarpması sonucu 1 işçi hayatını kaybetti.

Ermenek: 18 işçi hayatını kaybetti
Karaman'ın Ermenek ilçesindeki özel bir maden ocağını su bastı. 50 metre derinliğindeki suyun tahliye edilmesi ve hayatta olmalarından ümitler kesilmiş maden işçilerinin cansız bedenlerine ulaşma işlemleri 22 gün sonra tamamlanabildi.

Yapılan soruşturmalar sonrası idari para cezası uygulanmış ancak maden ocağı kapatılmamıştır.

"Oğlum yüzme de bilmezdi, suyun içinde ne yaptı?"
Ayşe Gökçe ninenin, su tahliye çalışmaları sırasında söylediği bu sözler hafızalarımızdan silinmeyecek.Ayşe Gökçe ninenin, su tahliye çalışmaları sırasında söylediği bu sözler hafızalarımızdan silinmeyecek.

Soma: 301 işçi hayatını kaybetti
Manisa'nın Soma ilçesindeki bir maden ocağında vardiya değişimi sırasında trafo patlaması sonucu meydana gelen yangın sebebiyle mahsur kalan işçilerden 301 emekçi yaşamını yitirdi.
Cumhuriyet tarihinin en çok can kaybı ile sonuçlanan iş kazası olarak tarihe geçti.
Ölen ve yaralanan işçilerin ve ailelerinin binlerce acı dolu hikayesine de o günlerde şahit olduk.Facianın ardından 3 günlük ulusal yas ilan edildi.
Dönemin Başbakan'ı ve Enerji Bakanı'nın açıklamaları şiddetli tartışmalara yol açtı.