Çağla ERDİNÇ/AYVACIK (Çanakkale), () - ÇANAKKALE'nin Ayvacık İlçesi sahillerinde yasadışı yollarla Yunanistan'ın Midilli Adası'na geçmeye çalışan 662 kaçak, Sahil Güvenlik ve Jandarma ekiplerince 8 ayrı operasyonla yakalandı.
Yunanistan'ın Midilli Adası'na yakınlığıyla bilinen Çanakkale'de Avrupa ülkelerine savaş nedeniyle gitmek isteyen kaçak göçmenlerin akınına uğramaya devam ediyor. Suriye ve Afganistan ağırlıklı olmak üzere farklı ülkelerden kaçak göçmenlerin umut yolculuğu için seçtikleri Ayvacık- Midilli güzergahında Sahil Güvenlik ekipleri yüzlerce kaçağı yakaladı.
Ayvacık sahillerinden bu sabah Yunanistan'ın Midilli Adası'na geçmek için lastik botlarla denize açılan kaçaklara, Sahil Güvenlik ekipleri gün boyu operasyon yaptı. 4 botun yaptığı 7 ayrı operasyonda aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu Afgan ve Suriye uyruklu toplam 312 kaçak yakalandı. Bottan denize düşüp, saatlerce denizde kalıp ölüm tehlikesi geçiren 3 Suriyeli hipotermi teşhisi ile Küçükkuyu'da hastaneye kaldırıldı.
Hava koşullarının uygun olmasını fırsat bilen göçmenlerin gün boyu yaptığı kaçma girişimlerini önlemek için Sahil Güvenlik botlarının Küçükkuyu Rıhtımı'ndan biri giderken diğeri geldi. 
Ayvacık İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri de Assos, Biber Deresi Mevkisi'nde Suriyeli ve Afgan uyruklu toplam 350 kaçağı yakalandı. Sahil Güvenlik ve Jandarmanın yakaladığı toplam 662 kaçak Ayvacık Geri Gönderme Merkezi'ne teslim edildi.

FOTOĞRAFLI