Engelliler Haftası münasebetiyle Trabzon Büyükşehir Belediyesi, Ortahisar Belediyesi, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen program, Hamamizade İhsanbey Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi.
Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, AK Parti Trabzon İl Başkanı Haydar Revi, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, STÖ yetkilileri, siyasiler ve çok sayıda vatandaşın hazır bulunduğu programda sahneye çıkan engelli bireyler performanslarıyla takdir topladı.
Törende söz alan Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, engelli vatandaşların hizmet makamında olan idarecilere Allah’ın emaneti olduğunu kaydederken, “Bunun bilincinde olduğumuzu bilmenizi istiyorum. Engelli kardeşlerimizi istihdam edebilmek için kurs düzenledik, bugün sertifikalarını dağıtacağız. İnşallah bu kardeşlerimize iş de bulacağız” diye konuştu.
Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu ise konuşmasında engelli bireyler için Trabzon’da yapılan ve yapılacak olan çalışmalara dikkat çekti. “Engelleri aşan yavrularımızın, onların anneleri ve babalarının günü kutlu olsun” diyerek sözlerine başlayan Başkan Gümrükçüoğlu, “Trabzon Büyükşehir Belediyemiz, tüm belediyelerimiz ve tüm kamu kurum kurumlarımızla işbirliği halinde engelli kardeşlerimizin emrindedir. Engelli hizmet birimimizin Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) ile ortaklaşa yürüttüğü İstihdam Hizmet Projesi (İSKEP) Haziran 2015’te resmen başlayacak, birimin resmi olarak açılışı yapıldıktan sonra eğitim verilen personelin ilgili birime ataması yapılacaktır. Trabzon Büyükşehir Belediyesi olarak 574 akülü araç, 472 tekerlekli sandalye, 48 hasta yatağı, 80 yürüteci destek olarak kardeşlerimize temin ettikten sonra toplu taşımadaki 45 yeni otobüsümüzü bu kardeşlerimizin rahatlıkla kullanabileceği şekilde temin ettik. Belediyemize ait tüm binalarımız engelli kardeşlerimizin yardım almadan kullanabilecekleri hale getirildi. Ayrıca 200 engeli vatandaşımız beyaz baston ihtiyacı karşılandı, bugünde 100 tane vatandaşımıza beyaz baston vereceğiz. Şimdi düşünmek lazım binaların engelli kardeşlerimiz tarafından yardım almadan kullanılmasına kaç yıl önce başladık. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın, onun kurduğu bakanlığın, onun kurduğu bütün kuruluşların desteklerinin başlamasından sonra değil mi? Caddelerimiz, sokaklarımız, binalarımız hangi dönemde, engellilerimizin rahatlıkla kullanabileceği hale getirildi? Bunu unutmayalım” diye konuştu.
Protokol konuşmalarının ardından Trabzon Büyükşehir Belediyesi, Ortahisar Belediyesi ve İŞKUR tarafından düzenlenen garsonluk kursunu başarıyla tamamlayan down sendromlu kursiyerlere sertifikaları törenle takdim edildi. Ayrıca Trabzon Büyükşehir Belediyesi tarafından 100 engelli bireye beyaz baston dağıtımı yapıldı.