Salihli Ticaret ve Sanayi Odası (STSO) üyelerinin ağırlıkta olduğu 11 kişiden oluşan iş adamı grubu, 5 günlük bir ziyaret kapsamında Almanya’da fuar gezisine katıldı.
Almanya Köln’de düzenlenen Gıda ve İçecek Teknolojileri Fuarı Anuga Foodtec 2015, dünyanın dört bir yanından gıda sektörü konusunda üretim, pazarlama ve hizmet veren ilgilileri bir araya getirdi. Salihli Ticaret ve Sanayi Odası (STSO) üyelerinin ağırlıkta olduğu 11 kişiden oluşan iş adamı grubu da, bu fuara katıldı. Geziye, Salihli TSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Taner Kalay’ın yanı sıra, yönetim kurulu üyeleri Mehmet Dalgıç ve Yunus Kaya ve iş adamları katıldı. Heyet Köln’de, Tüm Sanayici ve İş adamları Derneği (TÜMSİAD)’nin yetkilileriyle de görüşmeler yaptı. Salihlili iş adamları, Köln’de dünyanın dört bir yanından gıda sanayicilerinin katılımıyla gerçekleştirilen Anuga Foodtech Fuarı’nda sektördeki teknolojik gelişmeleri yakından görme imkanı bulduklarını ve ziyaretin son derece yararlı geçtiğini belirtti.
Fuar hakkında açıklamalarda bulunan Salihli TSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Taner Kalay, dünyanın en önemli gıda teknolojileri fuarı Anuga Foodtech’i, KOSGEB’in sunduğu avantajlarla ziyaret etmekten son derece memnun olduklarını belirtti. Salihlili iş adamlarının kabına sığamadığını ve sürekli yenilik ve atılım peşinde koştuğunu vurgulayan Kalay, şu bilgileri verdi:
“Fuar ziyaretimiz çok verimli geçti. Salihli Organize Sanayi Bölgesi’nde faaliyet gösteren Darmstadt yetkilileri başta olmak üzere ekibimizde bulunan gıda sanayicileri, makine ekipmanları konusunda görüşmelerde bulundu ve bazı bağlantılar gerçekleştirdi. Salihli TSO olarak fuarları yakından takip ediyoruz. Yurt içindeki fuarların yanı sıra, yararlı olduğunu düşündüğümüz bazı önemli yurt dışı fuarları da ziyaret etmeye devam edeceğiz.”