Gaziantep Kolej Vakfı Özel Anaokulu öğrencileri, ‘Minik Adımlarla Dansın Büyüsü’ isimli gösterisi ile konukları büyülerken yıl boyunca aldıkları nitelikli eğitimi sahnelerde yansıtarak büyük alkış aldılar.
Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okulları yılsonu şenliklerini bir birinden farklı etkinlikle sürdürürken Anaokulu öğrencileri de Şehitkâmil Kültür Merkezi’nde düzenlenen Minik Adımlarla Dansın Büyüsü gecesinde Anadolu folklorunun bütün özelliklerini sahneye yansıtarak güzel sanatların ve yaşayan kültürün özelliklerini koruduklarını ve geleceğe taşıyacaklarını bir kez daha sergilediler. Minik öğrenciler kostümleriyle, koreografinin güzelliğiyle kendilerini izleyen büyüklerine göz dolduran bir dans gösterisi sergilediler. Geceye katılan GKV Özel Okulları Genel Müdür Yardımcısı Kasım Ateş emeği geçenleri kutlarken bu tür etkinliklerin gelenek ve göreneklerin yaşatılmasında ödemli adımlar olduğuna dikkat çekerek öğrencilerin küçük yaşta sahnede yer almasının onları gelecek yaşamlarında daha büyük başarılara taşıyacağını, öz güven duyguları yanında yaratıcılık yönlerinin de gelişeceğini ifade etti. Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okulları Anaokulu Müdürü Neslihan Türkistanlı uzun süren çabalar sonucu sahnelenen gösterilerde emeği geçenleri kutlayarak okul öncesi eğitimin önemine dikkat çekti. Türkistanlı yaptığı konuşmasında 52 yıldır Türk eğitim sisteminin en önemli kurumları arasında yer alan GKV Özel Okullarının okul öncesi eğitimde de nitelikli eğitimiyle varlığını hissettirdiğini sözlerine ekledi.
BÜYÜLEYİCİ DANSLAR GÖZ KAMAŞTIRDI
GKV Özel Anaokulu öğrencileri gösterilerine 5 yaş grubu öğrencileri tarafından hazırlanan, İngilizce ve Türkçe koroyla başladı. Kız öğrencilerin bale gösterisi minik balerinlerin romantik bir şovuna dönüştü. Anaokulu 6 yaş öğrencilerinin dans potporisi ile devam deden programda Ege yöresinden zeybek, Marmara Bölgesi’nden roman havası, Kafkas yöresi dansları, Karadeniz ve Gaziantep yöresi halk oyunları gösterisi ve karma yöresel halk dansları sergilendi. Program sonunda minik öğrenciler ebeveynleriyle birlikte 10. Yıl marşı ve okul marşı eşliğinde hep birlikte coşkulu bir şekilde dans ederek okulu başarıyla tamamlamanın heyecanını yaşadılar.