İflas erteleme isteyen firmalara bir yenisi daha eklendi. Süt ve süt ürünleri sektöründe faaliyet gösteren Aynes Gıda, içinde bulunduğu mali koşullar nedeniyle iflas ertelemesi talebiyle mahkemeye başvurduğunu duyurdu.

31 YILLIK GEÇMİŞE SAHİP

1985'te temelleri atılan ve 1997'de Denizli'ye bağlı Acıpayam İlçesi Aligöz Mevkii'nde üretime başlayan şirket KAP'a yaptığı açıklamada:

"Şirketimizin içinde bulunduğu mali koşullar nedeniyle Şirketimizin iflasının ertelenmesi talebiyle 26/01/2016 tarihinde dava açılmış olup T.C. ACIPAYAM ASLİYE HUKUK MAHKEMESİ tarafından Esas No: 2016/29 ile 27/01/2016 tarihinde alınan ara karar uyarınca, Şirket hakkında yapılmış veya yapılacak icra takipleri ile ihtiyati haciz ve tedbir uygulamalarının İİK. 179-a uyarınca TEDBİREN DURDURULMASINA dair karar verilmiştir.
İçinde bulunulan durumun en kısa zamanda çözümlenmesi için Şirketimize önemli katkı sağlayacağına inandığımız şirketlerle ortaklık görüşmelerine devam edilmektedir.
Kamuoyuna saygıyla duyurulur" denildi.

JCR NOTUNU YATIRIM YAPILABİLİR SEVİYENİN ALTINA ÇEKTİ

Ayrıca gelişmenin ardından JCR Eurasia Rating, şirketin güncel finansal pozisyonlarını dikkate alarak uzun vadeli ulusal notunu ve görünümünü 'B(trk)/negatif', uluslararası yabancı ve yerel para notlarını ve görünümünü 'B/ negatif' olarak yatırım yapılabilir seviyenin altında yeniden belirledi.

BUGÜN KUPON ÖDEMESİ VAR

Öte yandan borsada işlem gören Aynes'in piyasada 3 farklı ihraçta toplam 100 milyon lira tahvili var. Tahvil yatırımcıları yatırım fonları, emeklilik fonları, sigorta şirketi gibi kurumsal yatırımcılardan oluşan Aynes'in ayrıca bugün tahvillerinden birinin kupon ödemesi var.

SON DÖNEMDE İFLAS ERTELEME İSTEYEN İSTEYENE...

Bebek ve çocuk ürünleri üretimi firmalarından Aziz Bebe Tekstil Giyim ve Tic. A.Ş., Ankaralı Turyapı İnşaat Taahhüt Ticaret San AŞ. ve Göldağ İnşaat Sanayi şirketi, şekerleme üretimi yapan Gumi Gıda San. Ve Tic. A.Ş, müteahhitlik sektörü firmalarından Tuncay İnşaat Sanayi ve Turizm İşletmeleri A.Ş., Eyüboğlu Gruba bağlı 4 şirket, Ömer Okutan Beton San. ve Ticaret A.Ş. ile Okutan Yapı İnşaat Malzemeleri ve İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi ve Gaziantep’de üretim yapan Akteks Akrilik İplik San.ve Tic. A.Ş. de iflas erteleme istemişti.  

Kaynak: Casio