Hatay’ın Arsuz İlçe Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma Vakfı tarafından, ilçede devlet okullarında eğitim-öğretim gören 11 bin 500 öğrenciye diş fırçası ve diş macunu dağıtıldı.
Konacık İlköğretim Okulu’nda düzenlenen etkinlikte öğrencilere diş fırçası ve macunu dağıtan Arsuz Kaymakamı Fatih Baysal, ağız ve diş sağlığının önemi konusunda çocuklara bilgiler verdi. Dişlerin günde en az üç kez fırçalanması gerektiğini ifade eden Kaymakam Baysal, “Diş hastalıkları, vücudumuzdaki pek çok rahatsızlığın kaynağı olabiliyor. Bu nedenle ağız ve diş sağlığı çok önemli. Kaymakamlığımız ile Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı organizasyonu doğrultusunda, İlçemizde Devlet okullarında eğitim-öğretim gören 11 bin 500 öğrenciye diş macunu ve fırçası dağıtıyoruz. Ailelerin bu konuda duyarlı olması ve çocuklarını yönlendirmesi gerek. Öğretmenlerimiz de okullarda ağız ve diş sağlığı konusunda bilgiler aktarıyor. Çocuklarımızın sağlığını ve eğitimini önemsiyoruz” dedi.
Diş macunu ve fırçası dağıtımına 1. sınıflardan başlayan Arsuz Kaymakamı Fatih Baysal’a İlçe Milli Eğitim Müdürü Mutlu Tanın da eşlik etti.
Kaymakam Baysal, okulların lavabolarında kullanılmak üzere hijyen açısından sıvı sabuna göre daha fazla etkili olan köpük dağıtımı yapıldığını da belirtti.