Ankara Devlet Opera ve Balesi (ADOB) Modern Dans Topluluğu (MDT) Cinderella’yı (külkedisi) Başkent’te 8 Ocak 2015 Perşembe günü sahneleyecek.
Modern Dans Topluluğunun geçen ay Dünya Prömiyeri’ni yaptığı, izleyiciler ve eleştirmenler tarafından büyük beğeni toplayan yapımı Cinderella’yı 8 Ocak Perşembe 2015 Perşembe günü saat 20:00’da yeniden sahneleyecek. Herkes tarafından bilinen klasik Külkedisi masalının bolca güldürü öğeleri ve güçlü bir görsellikle yeniden yorumlandığı eseri, ödüllü Alman koreograf Anna Vita, ADOB için özel olarak hazırladı.
Eserde ‘Üvey Anne’ rolünü canlandıran bale sanatçısı Hakan Odabaşı, Cinderella’nın MDT’nun sergilediği diğer eserlere nazaran alışılmışın dışında bir tarzı olduğunu, dansın yanında mimik ve jestlerin ağırlıklı olarak kullanıldığını belirtti. Odabaşı, “Eser 50 dakika sürmesine rağmen ciddi bir performans gerektiriyor. Genç ve yetenekli dansçılardan oluşan bir ekiple birlikte çok keyifli bir biçimde çalıştık. Eminim Ankaralı sanatseverler de izlerken aynı keyfi alacaklardır” dedi.
1968 yılında Ankara’da doğan Odabaşı, Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuvarı’ndan mezun olduktan sonra Ankara Devlet Opera ve Balesi’nde bale sanatçısı olarak çalışmaya başladı. 1991 yılında Amerika’da düzenlenen Uluslararası Jackson Bale Yarışması’na ülkemizi temsilen katıldı. ADOB bünyesinde bugüne kadar 100’ün üzerinde eserde solist dansçı olarak görev aldı. Ankara Devlet Tiyatrosu’nda sergilenen 3 eserde koreografi çalışmaları yaptı. TRT’de yayınlanan Susam Sokağı programında Minik Kuş rolünü de canlandırmış olan Hakan Odabaşı; 2013 Çin’de Türk Kültür Yılı Projesinde Proje Asistanı olarak görev aldı ve 2012-2014 yılları arasında ADOB İl Koordinatörü görevini yürüttü.
CINDERELLA (Modern Dans): Anna Vita (Koreograf), Talat Ayhan (Dekor), Tülay Usta (Kostüm), Fuat Gök (Işık), Nazlı Dirin - İlke Sayıner Güleç (Cinderella), Kerem İnanç - Ali Akabalı (Prens), Hakan Odabaşı - Emrah Keskin (Üvey Anne), İlke Sayıner Güleç - Beste Üstün - Nisan Ter - Özlem Özükan Şensoy (Üvey Kızkardeş), Nazlıcan Fırat - Petek Çetintemel - Nisan Ter - Özlem Özükan Şensoy (Gelin Adayı), Efe Uzun - Özgür Ayyıldız - Hakan Özenalp - Oğulhan Öztürk - Mert Okutan (Siyahlı Adamlar), Beste Üstün - Nisan Ter - Özlem Özükan Şensoy - İlke Sayıner Güleç (Kırmızılı Kadınlar).