Erhan TEKTEN/ İSTANBUL, () CUMHURBAŞKANI  Recep Tayyip Erdoğan, Eyüp Sultan Camii'nde kıldığı sabah namazı sonrası gazetecilere 1 Kasım seçimlerini değerlendirdi.

Erdoğan, "Her şeyden önce 7 Haziran'da başlayan bir süreç burada söz konusuydu. 7 Haziran'da çıkan netice malum çok farklıydı. Oradan bir koalisyon çıkmıştı. Fakat koalisyon görüşmeleri sonuç vermeyince tekrar milli iradeye gitmek durumundaydık. Ve tekrar milli iradeye müracaat ettik. Çünkü siyasi dünyamızda bunun nihai belirleyicisi milli iradedir" dedi.
"Milli irade 1 Kasım itibariyle istikrardan yana tecelli etti" diyen Erdoğan, "Kısa süreli gelişmeler milli iradeye istikrardan başka çıkış yok dedi. Böyle bir karar vermeyi ortaya koydu. Ben şu an çıkan neticenin ülkemiz milletimiz için hayırlara vesile olmasını rabbimden niyaz ediyorum" diye konuştu.

"BİR OLALIM, DİRİ OLALIM, KARDEŞ OLALIM..."
"Milletimden de en büyük istirhamımın şudur" diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle konuştu:

"Bir olalım, diri olalım, kardeş olalım, herbirlikte inşallah Türkiye olalım. Ülkemize en doğudan e batıya en güneyden en kuzeye sahip olamadığımız sürece üzerimizde çok büyük oyunlar oynandığını görüyorsunuz. Her zaman bir şey söyledim; tek millet dedim, tek bayrak dedim, tek vatan dedim, tek devlet dedim. Bu 4 tane başlık bizim için olmazsa olmazdır. Biz bu 4 başlığı çok zenginleştirmek, güçlendirmemiz lazım. Ve üzerimizde oynanan oyunlara da buna sahiplenerek cevap vermemiz lazım. Ben tekrar milletime özellikle şükranlarımı ifade ediyorum. Aynı zamanda milletim adıma, şahsım adına da hakikaten dün gece o duyulan coşkuyu, ülke genelinde cereyan eden seçimlerdeki demokratik bir olgunluğun ülkemizde ne noktaya geldiğini göstermesi açısından şükranlarımı ifade ediyorum."

(FOTOĞRAF)