Ailesi ile birlikte ülkesindeki iç savaştan kaçarak, Türkiye’ye sığınan Suriyeli Yusuf El Muhammed, Türkçeyi anadili gibi öğrendiği okulunun birincisi oldu. Amatör bir futbol kulübünde de oynayan Muhammed, Türkiye’de kalıp, futbolcu olma hayallerine kavuşmak istiyor.

Suriye’nin Kamışlı kentinden, ülkesinde yaşanan savaş nedeniyle 4 yıl önce ailesiyle birlikte Türkiye’ye sığınan ve Batman’a yerleşen Yusuf El Muhammed (13), ailesi tarafından hemen bir okula yazdırıldı. Meydan Ortaokulunda 7’nci sınıfa giden ve Türkçeyi ana gibi öğrenen Muhammed, okul birincisi oldu. Batman İdmanyurdu’nun alt yapısına da yerleştirilen Muhammed, Türkiye’de kalarak, futbolcu olma hayallerine kavuşmak istiyor.

"Burada hiç yabancılık çekmiyorum"

Türkiye’de yabancılık çekmediğini anlatan Muhammed, "Türkçeyi burada öğrendim. Şimdi okul birincisiyim. Hedefim profesyonel futbolcu olmak. Türkiye’deki futbolculardan örnek aldığım Emre Belözoğlu, yabancılardan ise Brezilyalı Dani Alves. Türkiye’yi çok seviyorum burada kalmak istiyorum. Artık savaş görmek istemiyorum. Batman İdmanyurdu’na kulübüne yazıldım. Burada alt yapı hocalarımız bize çok iyi eğitim veriyorlar. Hocalarım ve takım arkadaşlarım bana çok iyi davranıyor. Burada hiç yabancılık çekmiyorum" dedi.

Yusuf’un babası Adil El Muhammed, Suriye’den savaştan kaçıp geldiklerini ifade ederek, "Türkiye vatandaşı olmak için müracaat ettik. Türkiye’den çok memnunuz. Çocuklar için burada kalmak istiyoruz" diye konuştu.

"Yusuf yetenekli bir futbolcu"

Batman İdmanyurdu’nun antrenörü Cüneyt Dabakoğlu, Yusuf’un yetenekli bir futbolcu olduğunu anlatarak, "Takımda uyum sorunu yaşamadı. Türkçeyi de okulda öğrendi. Çok yetenekli bir sporcu, ileri de umuyorum ki çok iyi yerlere gelecektir" ifadelerini kaydetti.