Şişli'deki "domuz bağı" cinayeti davasında karar çıktı.  İstanbul 7. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuklu sanıklar Aram  Hovhannisyan, Artur Ayvazyan ve Serge Mikaelyan ile tutuksuz 6 sanık katıldı.  Davanın müdahili Seta Ayda Demirci'yi, avukat Mehmet Oral temsil etti.  Duruşmada, cumhuriyet savcısının bir önceki celsede verdiği mütalaaya  karşı diyecekleri sorulan müdahil avukatı Oral, sanıkların ayrı ayrı, "yağma",  "adam öldürme" ve diğer suçlardan, tutuksuz sanıkların da "iştirak" suçundan  cezalandırılmasını istedi.

AMACIMIZ HIRSIZLIKTI 

 Tercüman aracılığıyla beyanları sorulan tutuklu sanıklardan Artur  Ayvazyan, suç işleme kastının olmadığını, sadece hırsızlık yapmak için kimse  olduğunu bilmeden eve gittiklerini belirterek, "Bizim amacımız oradaki kişileri  öldürmek değildi. Onlara hiçbir eziyet etmedik, vurmadık. Mütalaayı kabul  etmiyorum. Eylemlerimin hırsızlık kapsamında değerlendirilmesi gerekir." dedi. Sanık Aram Hovhanisyan ise "Biz herhangi birini öldürmek istemedik,  öldürmek isteseydik zaten öldürürdük. Sadece hırsızlık için gitmiştik. Ayrıca  bizim maskemiz yoktu. Maktulün eşini bağladım ancak herhangi bir şiddet ve darbe  uygulamadık." ifadesini kullandı.

   Tutuklu sanıkların avukatları da müvekkillerinin sadece hırsızlık  suçundan cezalandırılmasını talep etti. Davanın bitirileceği belirtilerek son sözleri sorulan tutuklu  sanıklar, maktul öldüğü için çok üzgün ve pişman olduklarını söyledi. Tutuksuz  sanıklar da beraatlerine karar verilmesini istedi.

3 MÜEBBET   

Davaya ilişkin kararını açıklayan mahkeme heyeti, tutuklu sanıklar  Aram Hovhanisyan, Artur Ayvazyan ve Serge Mikaelyan'ı, Hagop Demirci'yi kasten  öldürdükleri gerekçesiyle müebbet hapisle cezalandırırken, bu sanıkların müdahil  Seta Ayda Demirci'ye yönelik, "kasten öldürmeye teşebbüs" suçundan 15 yıl,  "silahlı yağma" suçundan 10 yıl ve "mala zarar vermek" suçundan da 3 ay 10 gün  olmak üzere toplam 25 yıl 3 ay onar gün hapis cezasına çarptırılmasına hükmetti. Tutuklu sanıklarla ilgili "konut dokunulmazlığını ihlal" suçundan ise  "yağma" suçu kapsamında değerlendirdiği için herhangi bir karar vermeye yer  olmadığına hükmeden heyet, tutuksuz sanıklardan 3'ünün, "yağmaya yardım etmek",  6'sının ise "suçluyu kayırma, suç delillerini yok etme, gizleme veya değiştirme"  suçlarından, inandırıcı ve kesin delil elde edilemediği gerekçesiyle beraatlerini  kararlaştırdı.

DOMUZ BAĞI ŞEKLİNDE BAĞLADILAR

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, Hagop  Demirci ile eşi Seta Ayda Demirci'nin Şişli'de ikamet ettikleri belirtilerek,  olayın asli failleri Aram Hovhannisyan, Artur Ayvazyan, Serge Mikaelyan ile  olaydan sonra kaçan sanık Hmayak Hovhannisyan arasında sıkı arkadaşlık ilişkileri  bulunduğu, maktulün evinde temizlikçilik yapan sanıklar Arevhat Stephanyan ve  Amalya Sukıasyan'dan maktul ve eşinin yüklü miktarda parasıyla ziynet eşyası  olduğunu öğrenip hırsızlık yapmaya karar verdikleri ve 6 Şubat 2016'da saat 04.00  sıralarında sanık Hmayak Hovhannisyan'ın kullandığı kiralık araçla olay mahalline  geldikleri aktarıldı. Uyanan Hagop Demirci'nin kapıyı açması üzerine sanıkların içeriye  girdiği ve maktulün ağzını bantlayıp el ve ayaklarını "domuz bağı" diye tabir  edilen biçimde bağladığı bilgisi verilen iddianamede, kasayı açmak üzere yatak  odasına geçen sanıkların, bu sırada Seta Ayda Demirci'nin de uyanması üzerine onu  da "domuz bağı" yöntemiyle bağladığı bildirildi. Sanıkların kasadaki yaklaşık 200 bin dolar ile toplam değeri 258 bin  lira olan ziynet eşyasını alarak binayı terk ettikleri belirtilen iddianamede,  olay yerine gelen ekiplerin mağdur Seta Ayda Demirci'nin bilincini açık halde,  maktul Hagop Demirci'nin ise baş kısmını morarmış halde bulduğu anlatılarak,  Hagop Demirci'nin kaldırıldığı hastanede hayatını kaybettiği kaydedildi.

Kaynak:Milliyet