İstanbul'da yaşayan İpek (29) ve kardeşi Orçun Orhan (25), Muğla'ya tatile gitmek istedi. Orhan kardeşler, 8 yaşındaki 'Golden Labrodor' melezi köpekleri 'Sushi' ile birlikte önceki gün Yenikapı'dan İDO'ya ait feribota bindi. Orhan kardeşler, köpeklerinin arabada kalmasını talep etti. Ancak görevliler, yasak olduğu için köpeğin hayvan taşıma bölümüne bırakılmasını istedi. Bunun üzerine köpek, evcil hayvan bölümündeki kafese yerleştirildi. 

Orhan kardeşler, 2 saat süren yolculuğun ardından köpeklerini almaya gitti. Ancak Sushi'nin ağzından kan geldiğini ve telef olduğunu gören Orhan kardeşler, şok geçirdi. Köpeklerinin feribotta ihmal sonucu öldüğünü söyleyen İpek Orhan, köpeği nekropsi (hayvanlara yapılan otopsi) yaptırmak üzere Uludağ Üniversitesi Veteriner Fakültesi Hayvan Hastanesi'ne getirdi. 

İpek Orhan, otopsiden çıkacak rapora göre suç duyurusunda bulunacaklarını söyledi. Orçun Orhan ise Sushi'nin daha önceden bir rahatsızlığı olmadığını belirterek, "Köpeğimiz feribottaki kafese girmek istemedi. Havalandırma yeterli değildi. Ancak yetkililer havalandırma konusunda sıkıntı olmadığını söyledi. Köpeği zorla kafese soktuk. 2 saat sonra da öldüğünü öğrendik. Burada çok büyük ihmal var" dedi. Orhan ayrıca olayın peşini bırakmayacaklarını bildirdi..

Kaynak:Hürriyet