FETÖ'nün  Mülkiye yapılanmasına yönelik eski Vali Mutlu ve Emniyet Müdürü Çapkın'ın da aralarında bulunduğu 15 şüpheli hakkında 3'er kez ağırlaştırılmış müebbet hapis istemi ile hazırlanan iddianame kabul edildi. Eski İstanbul

 Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın hakkında tutuklamaya yönelik yakalama kararı çıkarıldı.

Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'nın  (FETÖ/PDY) mülkiye yapılanmasına yönelik soruşturma kapsamında, aralarında eski  İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, eski İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin  Çapkın'ın da bulunduğu, 13'ü tutuklu 15 eski vali ve kaymakam hakkında hazırlanan  iddianameyi kabul eden İstanbul 30. Ağır Ceza Mahkemesi, Çapkın ile eski Denizli  Valisi Abdülkadir Demir için tutuklamaya yönelik yakalama kararı çıkardı. 

İstanbul Cumhuriyet Başsavcıvekili Önder Yaman koordinesinde  Cumhuriyet Savcısı Emine Kocak tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, eski  İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, eski İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın,  eski Mülkiye Başmüfettişi Gürkan Polat, eski İstanbul Vali Yardımcısı Haluk  Nadir, eski Başbakanlık Müsteşar Yardımcısı Mürteza Balcı, eski Artvin ve Hakkari  Valisi Necmettin Kalkan, eski Rize ve Çorum Valisi Nurullah Çakır, eski Mülkiye  Başmüfettişi ve İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Genel Sekreteri Yılmaz Kurt,  eski Şanlıurfa Valisi Yusuf Yavaşcan, eski Denizli Valisi Abdülkadir Demir, eski  Muğla Valisi Fatih Şahin, eski Kadıköy Kaymakamı Birol Kurubal, eski Bağcılar  Kaymakamı Erdal Çakır, eski Sancaktepe Kaymakamı Feyzullah Özcan, eski Pendik  Kaymakamı Osman Tunç hakkında hazırlanan iddianame üzerinde, İstanbul 30. Ceza  Mahkemesi incelemelerini tamamladı.
 
Mahkeme heyeti, 13'ü tutuklu 15 eski vali ve kaymakam hakkında  hazırlanan iddianameyi kabul etti.
 
Heyet eski İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın ve eski Denizli  Valisi Abdülkadir Demir için
tutuklamaya yönelik yakalama kararı çıkardı.
 
Tutuklu sanıkların bu hallerinin devamı karar veren mahkeme heyeti,  ilk duruşmanın 23, 24, 25 Ağustos'ta Silivri Ceza ve infaz Kurumları Yerleşkesi  karşısındaki duruşma salonunda yapılmasını kararlaştırdı.