Başkan Erkurt Tutu, Samsunspor Anıtı ile ilgili çarpıcı açıklamalarda bulunarak, "Bakanımızın desteğiyle Havza'da kurulacak olan farklı bir anıt konsepti hazırladık. Projenin görsellerini ilerleyen günlerde kamuoyuyla paylaşacağız" dedi.

Canik Belediyesi'nin hazırlamış olduğu Samsunspor Anıtı projesiyle ilgili görüylerini açıklayan Başkan Erkurt Tutu, "2 ay önce Canik Belediyesi Başkanı Osman Genç'in talimatıyla başkan yardımcısı kulübümüze geldi. Yazılı ve sözlü olarak 2 talepte bulundular. Bunlardan bir tanesi Samsunspor'un 1927'de kurulduğu ve 2017 yılına kadar geçirdiği sürecin tarihini içeren bir kitap oluşturmak fikriydi. Bizler de Samsunspor tarihinin yazılması gereken her projede üzerimize düşen desteği vereceğimizi söyledik. İkinci talepleri Havza'ya yapılması planlanan Samsunspor Anıtı projesiydi. Canik Belediyesi'ne, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç'la düzenlediğimiz halihazırda var olan projeyi söyledik. (Kitaplaştırma konusunda sizin yanınızda olabiliriz fakat anıtla ilgilli bakan beyle görüştüğümüz bir projemiz, var bunu bilin) dedik" ifadelerini kullandı.  

-CANİK DUYURDU AMA... : Canik Belediyesi, Samsunspor Anıtı için 4 seçenek hazırladığını duyurarak hangisi olması konusunda Samsunlulardan destek istedi. Bu karşın Samsunspor Kulübü, "Anıt projesi Canik'in değil Gençlik ve Spor Bakanlığı'nındır" açıklaması yaptı.

YENİ STADYUM'DA SAMSUNSPOR MÜZESİ!..
Samsunspor Müzesi'yle ilgili de açıklamalarda bulunan Başkan Erkurt Tutu şunları söyledi:

"Yeni stadyumumuzun çim serme işlemi töreninde Bakanımızla bir araya gelmiştik. Bakan beye dedim ki, (Kupalarımız, formalarımız tarihimiz var, bunu herkes göremiyor. İzin verirseniz yeni stadyumun altına müze yaptıralım orada geçmişte giydiğimiz formaları ve kupaları yayınlayalım. Müze yapalım, kazada kaybettiklerimizin balmumu heykellerini de koyalım)... Bakanımız düşüncelerimi beğendi, olur, diyerek talimat verdi."

SAMSUNSPOR'UN DİRİLİŞİNİ GÖSTERECEK
Aynı görüşmede Bakan Kılıç'ın, Samsunspor taraftarının Havza'da yapımını istediği Anıt Proje ile ilgili görüş istediğini de belirten Tutu, "Sayın Bakan'a, (İsterseniz uygun görürseniz oraya da bir anıt yapalım) dedim. Havza'da çok farklı bir konsept üzerinde anlaştık. İçerisinde store olan, kafetaryası olan bir konsept proje yapmayı planladık. Biz bunların hepsini Canik Belediyesi'yle de paylaştık. Tabi onlar burası aksar diyerek iyi niyetle anıt projesini gündeme taşıdılar. Çizilen projeyi çok yakında kamuoyuna sunacağız, Samsunspor'un kazadan sonra tekrar dirilişini gösterecek olan bir proje hazırlandı" dedi.

Nusret Sağlam'ın konuyla ilgili köşe yazısı:

Haber: Ali BİROL