KARABÜK (AA) - Karabük'ün Ovacık ilçesinde Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından yaptırılan Kışlapazarı Halı Sahası'nın açılışı kapsamında şehit olan polis memuru Alican Öztürk'ün adına futbol turnuvası düzenlendi.

Ovacık Kaymakamlığı ve Karabük Ovacıklılar Derneği organizasyonunda icra edilen ve 16 takımın katılım sağladığı turnuvanın finali, sahanın açılış töreninin ardından Ova-Derspor - Gümüşler Ormanspor arasında oynandı.

Sahanın açılışını yapan, eski TBMM Başkanı ve AK Parti Karabük Milletvekili Mehmet Ali Şahin, Ovacık Kaymakamı Mehmet Zahid Doğu, Belediye Başkanı Zafer Küpler, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Abdulkadir Çetin, şehit polisin babası Ali Öztürk ve diğer protokol üyeleri final maçını da izledi.

Vatandaşların ilgi gösterdiği maç sonunda Gümüşler Ormanspor, turnuvayı şampiyon olarak bitirdi.

Şampiyon takımın kupasını veren Şahin, halı sahanın yapımını adım adım takip ettiğini, ilçeye bir spor tesisi daha kazandırmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

Halı sahayı çok anlamlı bir turnuvayla açtıklarını anlatan Şahin, şöyle konuştu:

"Ülkemizin bekası için hayatlarını seve seve feda eden şehitlerin isimlerini her zaman birçok yerde yaşatıyoruz. Bu turnuvayı da şehit polisimiz Alican Öztürk adına düzenledik. Bu tesisleri yapmaktaki amacımız gençleri spora sevk etmek. Köylerdeki gençlerimizin kaynaşmasını sağlamak."

Şahin, sahanın ve turnuvanın yapımında emeği geçenlere teşekkür etti.

5 yıllık polis memuru Alican Öztürk, 18 Ocak 2016'da bir yıl görev yaptığı Şırnak'ta, teröristlerce polisleri taşıyan zırhlı servis aracına düzenlenen roketli saldırıda şehit olmuştu.