Suriye'de de terör örgütü PKK'nın bu ülkedeki uzantısı YPG saflarında DEAŞ'a karşı savaştıktan sonra pasaportuna el konularak ülkesi Danimarka'ya gönderilen 23 yaşındaki Joanna Palani, İngiliz gazetesi Daily Mail’e konuştu.

Terör örgütü DEAŞ’ın kendisini yakalayıp seks kölesi yapmak istediğini iddia eden Palani, can güvenliği olmadığını savundu.

DEAŞ'ın, ölü ya da canlı yakalanması için başına 1 milyon dolar ödül koyduğunu öne süren Palani, bu nedenle üç günde bir yer değiştirmek zorunda kaldığını söyledi.

Eylül 2015'te bölgeye geri dönmesini önlemek için Danimarka tarafından 12 aylık bir seyahat yasağı konan Palani, 6 Haziran'da Doha'ya giderek, konulan bu yasağı ihlal etmişti. Danimarka'nın başkenti Kopenhag'da tutuksuz yargılanan Palani'nin bu yüzden 2 yıl hapis cezası alabileceği belirtiliyor.

İran Kürdü olan Palani'nin babası ve dedesinin peşmerge olduğu belirtildi. Irak'ın Ramadi kentindeki bir göçmen kampında 1993 yılında dünyaya gelen Palani'nin ailesi Körfez savaşı sırasında ülkesini terk ederek, Kopenhag'a yerleşmiş.

Kopenhag'daki bir üniversitede siyaset bilimi ve felsefe okuyan Palani, geçen sene Mayıs ayında Vice News muhabirine bölgede yaşadıklarını anlatırken, "DEAŞ militanlarını öldürmek çok kolay" demişti. Palani'nin keskin nişancı eğitimi aldığı belirtilmişti.