Sinan KORKMAZER/NEVŞEHİR, () - MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin Nevşehir İl İstişare Toplantısı'na katıldı ve partililere erken yapılacak bir seçime hazır olmaları talimatını verdi.
Seçim startını dün Kırıkkale ve Kırşehir ziyaretiyle veren Devlet Bahçeli, bugün Nevşehir, Aksaray ve Niğde gezisine çıktı. Bahçeli ve parti yöneticileri gezinin ilk durağı olan Nevşehir'de, MHP Nevşehir Milletvekili Mehmet Varol ile il ve ilçe yöneticileri tarafından kent girişinde karşılandı. Konvoy eşliğinde kente giren Bahçeli, toplantının düzenlendiği Kapadokya Kültür ve Sanat Merkezi’ne geldi.
Buradaki toplantıya MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman, Genel Başkan Yardımcıları Oktay Öztürk, Celal Adan, Mevlüt Karakaya, Zühal Topçu, Kadın Kolları Genel Merkez Sorumlusu Nevin Taşlıçay, Kırıkkale Milletvekili Seyit Ahmet Göçer ile birlikte çok sayıda partili de katıldı. Basın mensupları görüntü aldıktan sonra salondan çıkarıldıktan sonra MHP İstişare Toplantısı başladı.
Burada partililere seslenen Devlet Bahçeli, 7 Haziran seçim sonuçlarını değerlendirdi ve son siyasi gelişmelere yönelik görüşlerini açıkladı. Bahçeli'nin toplantıda Türkiye'nin içinde bulunduğu siyasi durumu analiz ettiği, koalisyon kurma çalışmalarıyla ilgili görüşlerini aktardığı ve parti örgütüne seçime hazır olmaları talimatı verdiği belirtildi.
Yaklaşık bir saat süren toplantı çıkışında gazetecilerin sorularını yanıtsız bırakan Devlet Bahçeli, yanındaki pati yöneticileriyle birlikte Niğde'ye gitmek üzere kentten ayrıldı.