Vakfın faaliyetlerini değerlendiren, Birlik Vakfı Kütahya Şubesi Basın Sözcüsü Muazzez Aslıhan Mercan, 1 yılda çok önemli mesafeler kaydettiklerini ifade etti.
Geçen yıl şubat ayında kuruluş çalışmalarına başlayan ve açılış merasimi, Birlik Vakfı Kurucular Kurulu Başkanı 54. hükümetin Kültür Bakanı İsmail Kahraman ve Mütevelli Heyeti Başkanı Avukat Mehmet Alacacı’nın katılımlarıyla 19 Eylül’de gerçekleşen Muazzez Aslıhan Mercan, "Şubemizin kuruluş çalışmalarına başladığımızdan buyana, kısa süre içinde önemli çalışmalara imza attık. Üye sayımızda büyük artış kaydettik. Komisyon ve Kulüplerimizin bir çoğu çalışmalarına başladı. Bir kısmı da çok yakında oluşumlarını tamamlayarak faaliyete geçecek’’ dedi.
Milletin birlik ve huzur içinde kalkınma ve gelişmesini sürdürmesine ve şehrin sosyal, kültürel ve manevi yaşamına, olumlu katkı yapmayı hedefleyen çalışmalar yaptıklarını dile getiren Mercan, "Vakfımızda, alanlarında uzman, bilgili, çalışkan ve duyarlı bir çok arkadaşımız var. Bu arkadaşlarımız, komisyon ve kulüp çatıları altında kendi alanlarında önemli çalışmalar yapıyorlar. Mesela Yerel Yönetimler Kulübümüz, yerel sorunlar ve çözümleri hakkında raporlar hazırlamaya başladı. Ayrıca aynı dünya görüşüne sahip olduğumuz diğer sivil toplum örgütleriyle işbirliği çalışmalarımız da sürmektedir" şeklinde konuştu.(EFE)