Aydın’ın emektar sporcusu Yahya Kızılaş, alan Türkiye Emektarlar Satranç Şampiyonası’nda üçüncü oldu.
Türkiye Satranç Federasyonu 2015 yılı faaliyet programında yer alan Türkiye Emektarlar Satranç Şampiyonası 24 - 30 Ocak 2015 tarihleri arasında Antalya’nın Manavgat ilçesinde yapıldı.
36 emektar sporcunun katıldığı şampiyonaya Aydın’ı temsilen katılan Yahya Kızıltaş, 50+ Kategorisinde Türkiye 3’üncüsü olarak büyük bir başarıya imza attı.
Aydın Satranç İl Temsilcisi Yusuf Yazar, Aydın Satranç Kulübü Başkanı Mustafa Yavuz ve başarılı sporcu Yahya Kızıltaş, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Zeynel Akın’ı makamında ziyaret etti.
Ziyaret esnasında şampiyona ile ilgili İl Müdürü Zeynel Akın’a bilgiler veren Satranç İl Temsilcisi Yusuf Yazar, şampiyonanın çok zor geçtiğini fakat sporcumuzun büyük bir başarıya imza attığını belirtti. Yazar, Kızıltaş’ın Türkiye 3’üncüsü olmasından dolayı da Avrupa veya Dünya Şampiyonlarında Türkiye’yi temsil edecek olan takımda yer alacağını kaydetti.
Sporcuya başarılar dileyen İl Müdürü Zeynel Akın da, “Öncelikle ilimizi en iyi şekilde temsil ettiği için Yahya Bey’i tebrik ediyorum. Yaş grubunda Türkiye 3’üncülüğünün sahibi oldu. Bu demektir ki spor yapmak için yaşın bir önemi yoktur. Bu başarı aynı zamanda küçük sporcularımıza örnek niteliği taşımaktadır. Yahya Bey’in ileriki zamanlarda yapılacak müsabakalarda şampiyonluk getireceğine ümit ediyorum. Başarılarının devamını diliyorum” dedi.