Mersin’in merkez ilçe Akdeniz Belediyesi, asfalt kaplama yaptığı yollardan trimer makinesi ile kazınan eski asfaltı, yeniden işleyerek soğuk karışım asfalt olarak değerlendiriyor.
Akdeniz Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü, farklı mahallelerde asfalt yama ve kaplama çalışmalarına devam ediyor. Nusratiye Mahallesi’ndeki çalışmalarını tamamlayan ekipler, Turgutreis Mahallesine geçerken, Hal Mahallesi’nde asfalt kaplama programını bitiren yüklenici firma ekipleri de Şevket Sümer Mahallesi’nde çalışmalarına başladılar. Bu mahallelerdeki çalışmaların tamamlanmasının ardından ekipler Güneş Mahallesi ve Mesudiye Mahallesi’ne geçerek asfalt kaplama ve yama çalışması yapacak.
Çalışmalarla ilgili ortak açıklama yapan Akdeniz Belediyesi Eş Başkanları Yüksel Mutlu ve Mehmet Fazıl Türk, son olarak yasal süreci tamamlanan 100 bin tonluk asfalt ihalesi ile mevcut ekiplerine yüklenici firma ekiplerinin de katılmasıyla birlikte çok yoğun bir asfalt sezonu geçirdiklerini belirtiler. İklimsel etkilerin yanı sıra kullanıma bağlı olarak yıpranan ve ekonomik ömrünü tamamlamış olan eski asfaltın da yeniden değerlendirildiğini vurgulayan Eş Başkanlar, “Asfaltı tamamen kazımaya yarayan ve trimer adı verilen makine ile sokaklarımızı eski ve yıpranmış olan asfalttan arındırıyoruz. Elde edilen eski asfaltı da yeniden işleyerek soğuk karışım asfalt tabir edilen türde kullanıyoruz. Böylece eski asfaltı moloz olmaktan kurtarıp ülke ekonomisine kazandırıyor ve çevreye daha duyarlı bir model oluşturuyoruz. Yaz aylarından da yararlanarak çalışmalarımıza hız verdik. İki farklı ekibimiz ile kentimizin sorunlarına daha modern bir şehircilik anlayışı çerçevesinde yaklaşmaya çalışıyoruz. Bu açıdan çalışmalarımıza katkı veren, emeği geçen tüm çalışma arkadaşlarımıza teşekkür ediyoruz” dediler.