AMERİKA'nın İstanbul Konsolosluğu ile Avcılar Belediyesi’nin işbirliği ile Avcılar’da verilen Blues Konseri'nde Amerikan 'Creole Füzyon Müziği'nin dehası' olarak nitelendirilen 2 kez Grammy ödüllünü kazanan Cedric Watson orkestrası ile konser verdi.
Ücretsiz konseri, Avcılar Belediyesi Barış Manço Kültür Merkezi’nde yaklaşık 500 kişi izledi. İlk çıkışını 19 yaşında Houston’da Zydeco Jam ile yapan, 2 Grammy ödülünü kazanan, 4 kez de daha aday gösterilen, akordeon ve keman çalan Cedric Watson geldiği Amerika'nın Louisiana Eyaleti’nden ezgileri orkestrası ile söyledi. Louisiana ve çevresindeki aslında ana dilin Fransızca olduğu belirtilirken daha sonra burasının İspanyollar ile Fransızlar tarafından el değiştirdiği ifade edildi. Bu nedenle eyaletteki müziğin Kızılderili, İspanyol, Fransız ve Afrika kültürünü yantısıttığı belirtildi. Creole Kültürü'nü yansıtan Blues konseri sırasında izleyicilerin yerinde duramadığını gören Watson onları sahneye davet etti.
Bugüne kadar Mart ayının sonundan bu yana Adana, Mersin, Gaziantep, Ankara, Mersin’de konserler veren ve Türkiye turnesini İstanbul ile noktalayan Cedric Watson, "Kendimizi evimizde gibi hissettik. Gördüğümüz ilgi mükemmel. Ses, seyirci olağanüstüydü. Kendimizi ailemiz içinde gibi hissettik. Türkiye’den çok güzel duygularla ayrılıyoruz. Türk mutfağı da olağanüstü lezzetliydi" dedi.
Cedric Watson ve grubunun Amerika’ya dönünce New Orlans Caz Festivali’nde sahneye çıkacağı ifade edildi

FOTOĞRAFLI