ADANA,() - ADANA Ticaret Borsası (ATB) Başkanı Şahin Bilgiç, son dönemde terör olayları ve ekonomik sorunlar nedeniyle insanların alın teri ile kazandığını kaybetmeye başladığını söyledi.
ATB meclis toplantısında ülke gündemini değerlendiren TOBB yönetim kurulu üyesi ve ATB Başkanı Bilgiç "2015 yılını kayıp yıl olarak ifade etmiştim. 2015 yılı seçim yılı oldu. Şu an ekonomi sıkıntılı gidiyor. Hepimiz bundan etkileniyoruz. İnsanlar alın teriyle kazandığını kaybetmeye başladı. Bu sıkıntılı gidişin kısa sürmesini temenni ediyoruz" dedi. Bilgiç, şöyle devam etti:
"İnşallah 1 Kasım'da yapılacak seçimlerle bu olumsuzluk ortadan kalkar da 2016 yılına sarkmaz. Ülkemizin ekonomisi bu belirsizliği kaldıracak güçte değil. İnsanlar kendi ekonomilerini zor şartlarda ayakta tutuyorlar. İnşallah 2015 Kasım seçimleriyle Türkiye ekonomisi tekrar eski güçlü konumunu alır. İnsanlarımız kıt imkanlarla ürettikleri sermayelerini küçültmezler, ülke ekonomisine eskisi gibi katkı vermeye devam ederler. Son yapılan değişik araştırmalarda 2015 öncesinde yatırımlar yüzde 20-22 iken, 2015 yılında yüzde 6'lara kadar düştüğü ifade edilmektedir. Ülkemize dışarıdan gelen yabancı yatırımcı bu dönem gelmez olmuştur. İçerideki yabancı yatırımcı da bu belirsizlikten huzursuzluk yaşamaktadır. 1 Kasım seçimleri sonrası ülkemiz hem terör belasından hem de ekonomik sıkıntıdan kurtulur temennisindeyiz."


FOTOĞRAFLI