KARABÜK (AA) Karabük Emniyet Müdürlüğü ekipleri, Karabük Üniversitesi'ne kayıt için gelen öğrencileri terminalde lokumla karşılayıp ne yapmaları gerektiği konusunda yönlendirme yapıyor.

Karabük Şehirlerarası Otobüs Terminali girişinde Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü ekipleri, KBÜ'ye kayıt yaptırmak için gelen öğrencilere lokum ikramında bulundu. Ekipler, aynı zamanda dolandırıcılık konusunda uyarırken, öğrencilerin kayıt yaptırabilmeleri için kullanacakları toplu taşıma araçlarıyla güzergahlar hakkında bilgi verdi.

KBÜ  İş Sağlığı ve Güvenliği Bölümü'nü kazanan ve kayıt için kente gelen Mustafa Öner, gazetecilere yaptığı açıklamada, kente Adıyaman'dan uzun bir yolculuk sonrası geldiğini, terminal girişinde polis ekiplerinin böyle bir ikramıyla karşılaşmalarının kendisi için sürpriz olduğunu söyledi.

Polis ekiplerinin dolandırıcılığa karşı kendilerine uyarılarda bulunduğunu ifade eden Öner, "Yeni bir şehre geldik. Polis ekipleri, bize şehri anlattı. Üniversiteye nasıl ulaşacağımız konusunda bize bir broşür verdiler. Böyle bir uygulamanın olması işimizi kolaylaştırdı. Kendilerine teşekkür ediyorum" dedi. 

Uygulamanın cuma gününe kadar devam edeceği öğrenildi.