Gençlerbirliği Teknik Direktörü Mehmet Özdilek, Beşiktaş maçı sonrası, "Duran toptan çok çalışmamızın bugün meyvesini aldık" dedi.
Özdilek, 1-1 eşitlikle tamamlanan Beşiktaş karşılaşmasının ardından düzenlenen basın toplantısında gazetecilere açıklamalarda bulundu. Oyuncularını kutlayarak sözlerine başlayan Özdilek, "İyi maç oldu, takımlar ciddi bir mücadele örneği gösterdiler" diye konuştu.
İki devreli bir oyun oynadıklarını belirten Özdilek, "İlk devre ne yaptığını bilen, maça iyi hazırlanmış bir Gençlerbirliği vardı. İlk yarı istediğimiz gibi oyunu yönlendirdik. Duran toptan çok çalışmamızın bugün meyvesini aldık. Bugün basit gol yemedik. İkinci yarı Cenk Tosun’un oyuna girmesi, oyunun iki forvete dönmesi dolayısıyla rakip tarafından bize baskı getireceğini tahmin ediyordum ama bu kadarını tahmin etmiyorum. Çok basit top kayıpları yaptık. Çıkarken doğru pasları tercih edemedik" ifadelerini kullandı.
Beşiktaş’ın geriden santraforlarına indirdiği uzun toplarla pozisyon bulmaya çalıştığını ve neticesinde golü attığını belirten Özdilek, "Özellikle bu tür müsabakalarda takımların direncini çıkarma adına gol yememek çok önemli. Golden sonra biraz daha oyuna tutunmaya çalıştık" diye konuştu.
Oyunun ikinci yarısında Mario Gomez ile Skulason arasında yaşanan pozisyonu değerlendiren Özdilek, "Dışarıdan gördüğüm kadarıyla Gomez’in bir dirseği var. Sarı mıdır, kırmızıdır bilemem ama bu da oyunun gidişatını biraz etkilemiş olabilir. Neticede mücadeleden, coşkudan, istekten memnunum" dedi.
15 gündür Gençlerbirliği’ni çalıştırdığını hatırlatan Özdilek, "Bir şeyler değiştirmeye çalışıyoruz. İlk maçta deplasman Bursaspor, ikinci maç Beşiktaş kolay bir süreç değil" ifadesini kullandı.