BAYBURT (AA) - Bayburt Valisi Yusuf Odabaş, iftarda şehit ve gazi aileleriyle bir araya geldi.

Öğretmenevi'nde düzenlenen iftara, Vali Odabaş, Garnizon Komutanı Piyade Kurmay Albay Mehmet Nail Yiğit, Cumhuriyet Başsavcısı Hasan Uğurlu, Adalet Komisyonu Başkanı İsmail Deniz, Aydıntepe Kaymakamı Yeliz Yıldızhan, Demirözü Kaymakamı Zihni Yıldızhan, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay İsmail Ferhat Özbaş, İl Emniyet Müdürü İsa Bülent Kaya, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Hayrettin Pala, bazı kurum müdürleri ve şehit aileleri ile gaziler katıldı.

Vali Odabaş, burada yaptığı konuşmada, şehit aileleri ve gazilerle iftar yapmanın mutluluğunu yaşadığını belirterek, "Her türlü ihtiyacınızı devlet olarak karşılamak zorunluluğu içerisindeyiz. Tabi imkanlarımız sınırlı olmakla birlikte bir sosyal devlet olma gereği bu, şehit ve gazilerimizin tüm ihtiyaçlarını karşılamak zorundayız. Dolayısıyla bu durumda olan sizlere bir kere daha ben teşekkür ve minnetlerimi belirtmek isterim" dedi.

Bu toprakların yurt edilebilmesi için çok sayıda şehit verildiğini ve yine bu uğurda çok insanın gazi olduğunu anımsatan Odabaş, şunları kaydetti:

"Bizler şehitlerimizin, gazilerimizin çokluğu ile övünmek istemeyiz ama bir vatan toprağının kutsal olabilmesi için mutlaka şehit kanına ihtiyaç olduğunu da hepimiz biliyoruz. Bu vatan her karış toprağı şehit kanları ile yoğrulmuş, atalarımızın çok büyük mücadeleler neticesinde elde ettiğimiz vatan toprağıdır. Tabi ki bu vatan toprağının elde edilişinde kanlarını seve seven bu askerlerimize, polislerimize ve canlarını feda eden bunlara teşekkür ettiğimiz gibi gazi olan polislerimize, askerlerimize de burada bir kere daha teşekkür etmek isterim."