Kastamonu İl Emniyet Müdürlüğünün koordinesinde, Toplum Destekli Polislik Şube Müdürü Rasim Uzun tarafından Küre Çok Programlı Anadolu Lisesi 9.ve 10.sınıf öğrencilerine yönelik “‘Zararlı Alışkanlıklara Hayır” konulu konferans verildi.
Düzenlenen Konferans’sa; İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Tursun, Şube Müdürü Süleyman Bilir,ilçe Emniyet Amiri Mehmet Yavuz katıldı. Toplum Destekli Polislik Şube Müdürü Rasim Uzun, polisin görevinin sadece suçlu yakalamak olmadığını bu proje ile polis ile öğrenciler arasında bir iletişim kurarak kötü alışkanlıklara karşı gençlerde bir farkındalık oluştuğunu söyledi. Sunumda; zararlı maddelerle ilk tanışmanın okul yıllarında başladığını ifade ederek, uyuşturucudan para kazanan lobilerin uyuşturucu kullanımını gençlere karizmatik bir olaymış gibi tanıtmaya çalıştığını söyledi. Eroinden ölen 2002 Türkiye güzeli Burçin Bircan’ın videosu ve günlüğüne yazdıkları öğrencilere gösterilerek uyuşturucun zararları anlatıldı. Bu proje kapsamında ‘’Hayata Evet ‘’ kulüplerinin kurulduğunu bu kulüplere öğrenciler üye olup tiyatro, gezi, kitap okuma gibi çeşitli etkinlikler yapıldığını ifade etti.
İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Tursun projede emeği geçen herkese teşekkür ederek, "Liselerde gençlere yönelik yapılan proje çok faydalı bir kişi bile kurtarılsa proje amacına ulaşmış olur" dedi.