Manisa Valiliği tarafından 17 ilçenin faydalandığı kodlama atölyeleri için alınan 3 boyutlu yazıcılar ve robotik malzemeler düzenlenen törenle atölyelere dağıtıldı.

Rize Valisi ve eski Manisa Valisi Erdoğan Bektaş tarafından başlatılan Kodla(Ma)nisa projesi kapsamında Manisa Valiliği tarafından 17 ilçenin faydalandığı kodlama atölyeleri için alınan 3 boyutlu yazıcılar ve robotik malzemeler düzenlenen törenle ilçe temsilcilerine teslim edildi. Kodla(Ma)nisa projesinin 2017 faaliyetlerinin değerlendirildiği ve 2018 yılı programlarının belirlendiği törenin açılış konuşmasını yapan Manisa İl Milli Eğitim Müdürü Recep Dernekbaş projesiyle öğrencilere kodlama, robotik ve 3 boyutlu tasarım konularında eğitimler verildiğini söyledi. Türkiye’de alanında ilk olan Kodla(Ma)nisa projesi kapsamında düzenlenen törende Silikon Vadisi’nde bulunan online eğitim platformu kurucusu yazılımcı Eren Bali ile görüntülü görüşme yapıldı. Bali, yazılım sektöründeki tecrübelerini ve izleyecekleri yollar hakkında katılımcılara bilgiler aktardı. Bali’nin sunumunun ardından Gazi Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç.Dr. Selçuk Özdemir "Teknoloji : İki Yanı Keskin Bıçak" konulu seminer verdi. Programda ayrıca görüntülü görüşmeyle MEB Temel Eğitim Genel Müdürü Dr. Cem Gençoğlu ve Rize Valisi Erdoğan Bektaş da seminer verdi.

Seminerlerin ardından konuşan Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer, teknolojik gelişmelerin yakından takip edilip ülke şartlarına uyarlanması gerektiğini belirterek "Bir taraftan bu teknolojik gelişmeyi yakalayıp kendimize ait teknolojileri geliştirir yapıcı kullanıcı olmaktan ziyade birileri adına yapıcı olmaktan ziyade kendimiz adına yapabilmeyi becermenin peşindeyken öte yandan da bu yeni hayat formatının gerektirdiği hayat felsefesinin kurucuları arasında ve yönlendiricileri arasında olmak gibi bir zorunluluğumuz da her halükarda var. Kodla(Ma)nisa projesinin ilk ayaklarının sizler aracılığı ile kavradıktan hemen sonra sıklıkla bu projenin mutlaka bir değerler eğitimi ayağının da olması gerektiğini ama değerler eğitimi denilince daha önceden şekillenmiş, formatlanmış çok şekli ve sloganlara dönüştürülmüş bir takım değer cümleciklerinin vaaz formatında ya da dikte formatında olmaktan ziyade bu projeyle çok güzel entegre edilerek bir maksat değerlendirmesiyle birlikte çocuklarımıza verilmesi gerektiğini ifade ettim. Çok fazla yankı alamadım. Çok kolay olmadığını, ne yazık ki bizim zihin ve kalbi formatlarımızın henüz buna çok hazır olmadığını, alışkanlıklarımızı kırmanın çok kolay olmadığını görüyorum" dedi.

Proje kapsamında dağıtılan materyallerin projenin sadece küçük bir kısmını oluşturduğunu sözlerine ekleyen Vali Güvençer, "Bunlar sadece çok küçük enstrümanlar. Mali boyutu oldukça yüksek ama bu proje için helal olsun. Bu proje için çok çok daha büyük mali finans kaynakları aktarmamız gerekiyordu. Ama başlangıçta bu kadar imkan dahi yok iken alınan mesafe bu desteklerden sonra önümüzdeki yıllarda alacağımız mesafenin de inşallah müjdeleyici bir habercisi" diye konuştu.

Vali Güvençer’in konuşmasının ardından Kodla(Ma)nisa projesi kapsamında 17 ilçeden gelen kodlama atölyesi temsilcilerine katılım sertifikaları verildi. Programın devamında 2017 yılı faaliyetleri değerlendirildi ve 2018 yılı için yapılacaklar planlandı.