Samsun’da Liselere Geçiş Sınavı’ndan (LGS) 500 tam puan alarak Türkiye birincisi olan Türk Eğitim Derneği (TED) Samsun Koleji öğrencisi Hasan Efe Karatay’a, ilkokul ve ortaokul müdürü Mustafa Erman tarafından çiçek takdim edildi. Çok heyecanlı olduğunu dile getiren Hasan Efe “500 puan çok kolay alınacak bir puan değil ve ben bunu başardım” dedi. 

BU ÇOK ÖNEMLİ BİR BAŞARI

TED Samsun Koleji Genel Koordinatörü Musa Kalaycı, Hasan Efe’nin başarısıyla gururlandıklarını ifade ederek “Samsun pandemiyi çok ağır atlattı. Dolayısıyla böylesine zorlu bir süreçte öğretmenlerle beraber uzun bir maratonu böyle bir başarıyla taçlandırmış olmasından dolayı öğrencimizi ve ailesini tebrik ediyorum. Hasan Efe’nin başarısı TED’in uygulamış olduğu programların ne kadar geçerli ve ne kadar başarılı olduğunun bir göstergesi. Sayın Valimiz Prof. Dr. Zülkif Dağlı olmak üzere yeni göreve gelen İl Milli Eğitim Müdürümüz, ilçe milli eğitim müdürümüz ve ayrılan milli eğitim müdürümüzün de okulumuz ile ilgili teveccühleri çok önemli. Hepsine teşekkür ediyoruz” dedi. 

ONURLU VE GURURLUYUZ

Hasan Efe’nin annesi Saliha Karatay tarifi mümkünsüz bir gurur yaşadığını söyleyerek “Hasan Efe de ben de emeklerimizin karşılığını aldık. Bu yüzden çok mutluyuz.” dedi. Baba Tarık Karatay ise Hasan Efe’nin başarısının tek kişilik olmadığını, TED ailesi, öğretmenleri yöneticileri ailesi ile birlikte olan bir başarı olduğunu Hasan Efe’ye güvendiklerini ifade etti. 

HEDEFİM YKS’Yİ DE BİRİNCİLİKLE BİTİRMEK

LGS’yi birincilikle bitiren TED Samsun Koleji öğrencisi Hasan Efe Karatay “Hayalim pilot olmak. Liseye de TED Samsun Koleji’nde devam edeceğim. Sonraki hedefim ise YKS’yi de birincilikle bitirmek.” dedi. 

Buğrahan MAYUK

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.