Selçuk Üniversitesi (SÜ) Rektörü Prof. Dr. Hakkı Gökbel, Veteriner Fakültesi tarafından geçtiğimiz aylarda devralınan ve işletilmeye başlanan Binicilik Tesislerini ziyaret ederek, tesisin çalışmaları hakkında bilgi aldı.
Selçuk Üniversitesi Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Hasan Kürşat Güleş, Prof. Dr. Mehmet Musa Özcan, Genel Sekreter Fazilet Uyar, Veteriner Fakültesi Dekanı Ahmet Güner’in yanı sıra dekanlar, meslek yüksekokul ve yüksekokul müdürleri ile akademisyenlerin de katıldığı ziyarette, Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hakkı Gökbel, tesiste bulunan birimleri gezerek bilgi aldı. Atların bulunduğu bölümü özel ilgi gösteren Rektör Gökbel, atlar hakkında ayrıntılı bilgi aldı. Prof. Dr. Gökbel, Alman ırkından Altares isimli 6 yaşındaki atı kendi eliyle besledi.
Binicilik tesisin hem bilimsel çalışmalara, hem de sosyal faaliyetlere ev sahipliği yapacak kapasitede olduğunu ifade eden Rektör Prof. Dr. Hakkı Gökbel, “Tesisin Veteriner Fakültemize devralınmasının ardından buranın kullanılabilirliği noktasında önemli çalışmalar yapıldığını görüyoruz. Bu alanın hem bilimsel çalışmalarda, hem de sosyal faaliyetlerde hizmet verilebilmesi için alt yapı çalışmaları da sürmektedir. Bu tesisin en iyi şekilde değerlendirilmesi için elimizden gelen tüm gayreti göstereceğiz” diye konuştu.