Erciyes A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı ve AK Parti Kayseri Milletvekili Aday Adayı Murat Cahid Cıngı, Erciyes’te devam eden çalışmalardan dolayı milletvekilliği sürecinde siyasi sahaya inemediklerini söyleyerek, "Şehrimize ve Erciyes’e hizmet etmek bizim için çok ön planda olduğu için belki siyasi çalışmaları biraz aksatıyor olabiliriz. Bundan dolayı anlayışlarına sığınıyorum" dedi.
Erciyes A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı ve AK Parti Kayseri Milletvekili Aday Adayı Murat Cahid Cıngı, Erciyes’te devam eden çalışmalardan dolayı siyasi sahaya inemediklerini söyledi. Son nefesine kadar Kayseri için hizmet edeceğini belirten Cıngı, "Bilindiği gibi 25’inci dönem milletvekilliği adaylığı için müracaat ettik. İnşallah şehrimize şimdiye kadar yapmış olduğumuz gayretli çalışmaların neticesinde bir hizmet imkanı doğması için halkımız uygun görürse mecliste devam etmeye çalışacağız. Bilindiği gibi bizim vizyonumuzda Erciyes Master Planı şehrimizin geleceğine yön verecek. Şehrimizin sanayi ve ticaret şehri olmasının yanı sıra önemli bir kayak merkezi haline dönmesini sağlayacak çok ciddi devasa bir projedir. Bizde sayın Özhaseki başkanımızın daveti ile bu projenin başına geldik. 3.5 yıldır Erciyes AŞ’nin kurulması ile beraber arkadaşlarımız ile beraber proje yürütmeye gayret ediyoruz. Milletvekilliği de hem şehrimiz hem de ülkemiz için onurla yapılacak önemli bir vazifedir. Şehrimizin bundan sonraki gelişimine yön vermek açısından genel merkezin şehrimize olan katkılarını artırması açısından, şehrimizin hem sanayisini hem ticaretini hem turistik özelliklerini hem de siyasetini bilen biri olarak bundan sonra Kayseri için hayatımızın sonuna kadar, son nefesimize kadar hizmet etmeye gayret edeceğiz. Kayseri birçok hemşerimizin olduğu gibi bizim de bir sevdamız. Hem ülke içerisinde ki şehirlerarası rekabette hem de dünya rekabetinde Kayseri’nin hak ettiği yeri bulması için hepimizin gayret göstermesi gerekir. Bu uğurda gayret sarf edeceğiz" dedi.
Cıngı ayrıca, ziyaret edemediği teşkilat ve ilçe belediye başkanlarından özür dileyerek, "Bizim Erciyes’te ki yoğun yükümüz devam ettiği için siyasi sahaya inmiş değiliz. Ben buradan görüşemediğimiz teşkilat mensuplarına, ilçe başkanlarımıza ve belediye başkanlarımızdan da özür diliyorum. Erciyes’te hemen hemen her gün bir heyet var. Erciyes’te ki çalışmalarımız sezonun tam ortasında olduğumuz için çok yoğun bir şekilde devam ediyor. Fırsat bulduğumuzda ziyaret etmeye gayret edeceğiz. İnşallah kendileri de şuana kadar gösterdikleri teveccühü devam ettireceklerdir diye düşünüyorum. Şehrimize ve Erciyes’e hizmet etmek bizim için çok ön planda olduğu için belki siyasi çalışmaları biraz aksatıyor olabiliriz. Bundan dolayı anlayışlarına sığınıyorum" şeklinde konuştu.