AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Abdulhamit Gül ve AK Partili milletvekillerinden oluşan bir heyet, Bitlis'te gezi ve incelemelerde bulundu.
Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Abdulhamit Gül başlanlığında oluşan Niğde Miletvekili Alpaslan Kavaklıoğlu, Adıyaman Milletvekili Adnan Boynukara, Tekirdağ Milletvekili Mustafa Yel'den oluşan heyet ilk olarak Bitlis Valisi Ahmet Çınar'ı makamında ziyaret etti. Daha sonra Bitlis Öğretmenevi'nde sivil toplum kuruluşu telsilcileriyle bir araya gelen Genel Başkan Yardımcısı Gül, bölgenin sorunlarını yerinde görmek için geldiklerini söyledi. Gündemdeki terör olaylarını değerlendiren Gül,"Hepimizin bildiği gibi son zamanlarda huzurumuza kasteden terör örgütlerine karşı devletimizin yapmış olduğu operasyonlar var. Burada şunu özellikle vurgulamak lazım. 90'lı yıllarda burada devletin baskıcı anlayışı, faili meçhuller ve infazlardan dolayı, bölge halkına hayat çekilmez bir hale gelmişti. Şimdi maalesef bu görüntülerin benzerini terör örgütünün bölge halkına yaşattığını görüyoruz" dedi.
BİRLİK BERABERLİĞİ KİMSE BOZAMAZ
Kamu düzeninin sağlanması için operasyonların yapıldığını belirten Gül, "Asla hukuktan taviz vermeden ve sivil vatandaşlara halel gelmeden bu operasyonları yapacağız. Bu coğrafyanın birlik ve beraberliğini kimse bozamayacak. Birlik ve beraberliğini bozulsun diye Türk'ün ve Kürt'ün kanı üzerinden huzura kastetmek isteyenler var. Siyasi ve siyaset alanı olarak, asla buna müsaade edilmeyecektir. Bugün HDP sözcüsünün yaptığı açıklamada, Kandil'e tek taraflı ateşkes için gidileceğini yalanlaması da aslında sanki bu konuda silahların ve Kandil'in gölgesinde bir siyaset yapıldığını gösteriyor. Bölge halkı da bu anlamda kendi oylarına sahip çıkarak, siyaset alanın genişlemesini talep ediyor. Burada şehirleri terörize eden terör örgütü PKK'dır" dedi.
SEÇİM İÇİN GÜVENLİ ORTAM SAĞLANACAK
Devletin huzur ve demokrasi operasyonlarıyla hem özgürlüğü hem de güvenliği sağlayarak, sağlıklı ve güvenli bir seçim ortamı oluşturacağına inandığını da belirten Gül, "Milletimiz güvenli bir seçim ortamı istiyor. Seçim ve seçmen iradesini sandığa yansıması yönünde bir irade ve talepleri var. Buna engel olan terör örgütüne karşı da büyük bir nefret var. Buradan tevsiyemiz HDP eğer siyasi zeminde siyaset yoluyla bir şeyler yapmak istiyorsa, çok net şekilde duruşlarını belli etmeleri lazım. 7 Haziran seçimleri sonrası verilen mesajı anladık. Eksiklerimizi telafi ederek 1 Kasım seçimlerinde çok iyi bir netice alacağımıza inanıyoruz" dedi.
Abdulhamit Gül beraberindeki heyet dana sonra Güroymak İlçesi'ndeki Şeyh Abdurrahman Ettaği Medresesi'nde kanaat önderi Nurettin Mutlu'yu ziyaret etti.
FOTOĞRAFLI