Didim Ticaret Odasının Aralık ayı Olağan Meclis toplantısı yapıldı.
Toplantıda Söke-Didim-Akbük bölünmüş yol çalışması, Oda tarafından yapılacak fidan dikimi çalışması ile Hazine arazilerindeki talanın önlenmesi noktasında atılacak adımlar ele alındı.
Didim Ticaret Odasının Aralık ayı Olağan Meclis toplantısı yapıldı. Oda Meclis Başkanı Hilmi Yıldırım’ın başkanlığındaki toplantıya Oda Yönetim Kurulu Başkanı Şaban Üstündağ ile Meclis Üyeleri katıldı. Yönetim kurulu faaliyet raporu oy birliğiyle kabul edildi. Ardından Hesap tetkik komisyon raporu görüşüldü ve oy birliğiyle kabul edildi.
Gündemde Söke-Didim-Akbük bölünmüş yol çalışmasının durumu masaya yatırıldı. Konuyla ilgili Oda Başkanı Şaban Üstündağ Karayolları Bölge Müdürlüğü ile görüştüğünü, 3 hak sahibinin istimlaka izin vermediği için konunun yargıda olduğunu kendisine ilettiğini söyledi ve bu sürecin tamamlanmasının ardından çalışmalara başlanacağını bildirdiğini söyledi. Meclis Üyeleri söz alarak yolun Didim açısından çok önemli olduğunu bildirerek dava sürecinin beklenmeden sorun olmayan yerlerde çalışmanın başlatılması ve sezon öncesinden bu yolun hizmete açılması gerektiğini dile getirildi. Konunun takibi içinde Meclis Üyesi Ömer Vela görevlendirildi. Gündemin bir diğer maddesinde ise Ticaret Odasından yapılacak fidan dikimi yeri ve zamanı ele alındı. Fidan dikiminin Akbük yolu üzerinde yapılması noktasından görüşmeler yaptıklarını belirten Oda Başkanı Şaban Üstündağ bu konuda da Karayollarıyla ve belediyeyle görüştüklerini söyledi.
“MUHALEFET MECLİS ÜYELERİ UYUYOR”
Konunun takibi için Meclis Üyesi Ömer Vela görevlendirildi. Gündemin diğer maddesinde ise İnşaat sektöründen yaşanan sıkıntılar dile getirildi.
Meclis Üyesi Ömer Vela Müteahhitlerin sıkıntılar yaşadıklarını ve bir çok kişinin iskan beklediğini belirterek “Bu noktada Muhalefet meclis üyeleri uyuyor” sözleriyle sitem etti. Konun elzem bir konu olduğunu belirten Vela “Belediye Meclisinde görev yapan arkadaşların işleri yürüyor, diğer yanda kalanların ise sıkıntıları sürüyor. Bu şekilde olmaz, en denetimlere çıkıyorum, size neler anlatırım neler; yok böle şeyler. Bir tuğla için iskan ruhsat vermiyorsunuz öbür taraftan ise bazılarının projelerine bakıyorsunuz Akbük’te 2 katlı yere 3 kat çıkmış, bu şekilde bu kenti nasıl düzelteceksiniz” sözleriyle belediye yönetimini eleştirdi.
“İNSANI SALAK YERİNE KOYMASINLAR”
Gündemin son maddesinde ise Hazineye ait yerlerin talan edilmesi yönelik odanın neler yapacağı konusu masaya yatırıldı. Konuyu bizzat takip ettiğini kaydeden Meclis Üyesi Ömer Vela yetkili kurumlara bilgi verdiği, Bakanlara ve Aydın Milletvekillerine dilekçe yazdığını, talan olan yerlerdeki çobanlarla görüştüğünü belirterek, “Ben bu işi peşini bırakmayacağım. Burada talan var ve halen devam ediyor. Bu işi yapanlar içinde öle isimler var ki anlatamam. Adam yeri açtırıyor ama resmiyetteki o işi yapan o kişinin yanındaki çayçısı şoförü yada çalışanı, insanı salak yerine koymasınlar. Kim olduğunu biliyoruz. İsimleri aldığımda afişe edeceğim onları, İktidar parti yetkilileriyle görüştük. Bu konuda ne yapılacaksa ben hazırım, ister eylem ister ziyaret ne olursa olsun bu talanı durdurmamız lazım” dedi.
Meclis Üyeleri de bu konuda bir çalışma başlatılması noktasında hem fikir olurken, Oda olarak bu konuda yetkili kurumlarla ziyaretler ve görüşmeler yapılması noktasında karar alındı.