İlk olarak kendi saçına uyguladığı ürün yüzünden saç dipleri yanarak dökülen esnaf, kendisini zarar görse de müşterisi böyle bir durumla karşılaşmadığı için mutlu oldu.

Yaklaşık 15 yıldan beri Eskişehir’de erkek berberi olan Halil Sönmez, bir müşterisinin kendisine saçlarını düzleştirmesini istemesi üzerine yeni aldığı saç düzleştirme ilacını denemek istedi. Kuaför Sönmez, aldığı ürünü müşterisinde kullanmadan önce etkisini görebilmek adına, kendisi gibi kuaför olan eşi yardımıyla saçlarına uyguladı. İlacın uygulama kılavuzuna göre hareket eden Halil Sönmez yaklaşık 10 dakika sonra saçlarını yıkayarak sonucu gözlemledi. Bir süre sonra saç diplerinde yanma hisseden Sönmez, düzleştirme ilacının normal etkisi olarak düşündü. Ertesi gün ise, saç diplerindeki yanma hissinin geçmediğini anlayan kuaför, ellerini saçlarının arasından geçirdiği zaman avucunun saçları ile dolduğunu görünce adeta şok geçirdi. Saçlarının üst kısmının büyük bir bölümü adeta makine ile tıraş edilmişcesine dökülen Sönmez, hem büyük bir sarsıntı ve üzüntü yaşadı hem de aldığı ilacı müşterisinde kullanmadığı için mutlu oldu.

“MÜŞTERİMİN MAĞDUR OLMAMASI İÇİN ÜRÜNÜ KENDİ SAÇIMDA DENEMEK İSTEDİM”

Yaşadığı mağduriyeti bildirmek için Eskişehir Berberler ve Kuaförler Odası Başkanı Fethi Özkara’nın yanına gelen erkek kuaförü Halil Sönmez, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, kendisinin 15 seneden beri kuaförlük mesleği ile uğraştığını söyledi. Müşterisinin kendisine gelerek saçlarını düzleştirmek istediğini ifade eden Sönmez, “Müşterim bana ‘Dalgalı olan saçlarımı düzleştirmek istiyorum' deyince ben de bu amaçla hazırlanmış yeni bir ürün aldım. Müşterimin mağdur olmaması için bu yeni ürünü ilk önce kendi saçımda denemek istedim. Bayan kuaförü olan eşimle beraber bu ürünü saçımda denedim. Kullanma kılavuzlarına uyarak yaptım ama göründüğü gibi saçımda böyle bir gelişme oldu. Saçlarım gitti, döküldü, dibinden yandı. Yani mağdur olan benim. İlacı uyguladıktan 1 gün sonra saçlarımın diplerinde hafif bir yanma hissettim. Hissettim ama dedim ki bu durum herhalde bu ilaçtan yaptığımız tedaviden dolayıdır. İkinci günden sonra saçlarım hafiften dökülmeye başladı ve üçüncü günü de saçım böyle oldu. Bir üzüntüye kapıldık. Böyle bir sonuç elde edildi. Çok üzgünüm” şeklinde konuştu.

“ESNAF OLARAK, MESLEKİ OLARAK KARİYERİM GİDECEKTİ”

Ayrıca Sönmez, başına gelen olayı müşterisinin yaşaması halinde mesleki kariyerinin biteceğini kaydederek, “Böyle bir olayı müşterimin üstünde deneseydim veya böyle bir işlem yapsaydım, tabii ki müşterim sonradan bana elinden gelen ne gerekirse yapacaktı tabi ki yine ben de zararlı çıkacaktım. Üzülecektim tabi ki esnaf olarak veya mesleki olarak kariyerim gidecekti. Yani böyle sonuç oldu üzgünüm. Müşterim üzülmesin, mağdur olmasın diye biz mesleki olarak ilk başta müşterilerimizi düşünürüz. Sonraki adım bizler olduğumuz için müşterilerimizi mağdur etmemek için ben bu ürünü kendimde denedim müşterim mağdur olmaması için ama sonucu böyle oldu. Böyle olunca da tabi ki bizlerde görünüm olarak, tip olarak değiştik” dedi.


“BİLİNÇLİ BİR SANATKAR ÖNCE KENDİNE ZARAR VERDİ"

Öte yandan meslektaşının yaşadığı olaydan duyduğu üzüntüyü dile getiren Berberler ve Kuaförler Odası Başkanı Fethi Özkara ise, “Kardeşimizin ilacı kendinde deneyerek, faciayı kendisinde gördü. Eğer ilacı müşterilerine uygulasaydı neler olabilirdi, şuanda onunla karşı karşıyayız. Değerli kardeşimizin, saçlarının kıvırcık olmasıyla nedeniyle düzleştirici ilacı kullanarak, saçlarının kabarıklığını yok etmek istemiştir. Kullandığı ilacın gerçekten iyi bir firmanın düzleştirici anlamında satılan bir malzemesi. Bakın görün ki bilinçli bir meslektaş, bilinçli bir sanatkar önce kendine zarar verdi. Her zaman bunu savunuyoruz yapılan, satılan malzeme çalışmalarının netini görmeden ve işlem sonucunu bilmeden, kesinlikle bir başkasına uygulanmaması gerekiyor. Burada bir erkek kuaförümüz kendisini feda etti ve sonuç belli. Bu kardeşimizi yürekten ve gönülden tebrik ediyorum. Çünkü kendinde deneyerek, görerek ondan sonra müşterisine uygulamayı düşünen kişi ve kendisine bu denli zarar vereceğini düşünmeden yaptı” diye konuştu.