CHP Antalya milletvekili aday adayı Avukat Figen Albuga Çalıkuşu, CHP Antalya İl Kadın Kollarını ziyaret etti.
İl Kadın Kolları Başkanı Selda Koç ve yönetiminin katıldığı toplantıda son yıllarda artan kadın cinayetleri ve kadının siyasal temsili gibi temel sorunlar konuşuldu.
“SADECE HALKIN DEĞİL, KADINLARIN DA ADAYIYIM’’
Figen Albuga Çalıkuşu, günümüz Türkiyesi’nin, sadece halkın değil, ayrıca kadınların da adayı olduğunu hatırlatma mecburiyeti doğurduğunu ifade ederken, “Kadına reva görülen örtülü ve açık tasallutun Mersin’de gencecik bir evladımıza karşı bir vahşete dönüşmesi, çok haklı ve umut dolu demokratik kadın isyanının fitilini tutuşturdu’’ dedi.
“YAŞAMLARIMIZ ÇALINIYOR”
2015 seçimleriyle birlikte kadına dayatılan her türlü baskıya ‘hayır’ diyeceklerinin altını çizen Çalıkuşu, “İnsan’ olmayı tek ve çok önemli bir tanım olarak yaşayacağımız bir Türkiye ideali adına tüm kadınların eşsiz acı ve sıkıntılarını da gene kadınların bildiğini hatırlatmak istiyorum. Ben de bir kadınınım ve tüm kadınların, her bir kadın gibi hem tercümanı, hem sözcüsüyüm. Yaşamlarımızdan gittikçe artan hızla çalınanları geri alma azmi ve çabasında olan her bir insanımız tarafından çığlığımın duyulacağını biliyorum” dedi.
“YANYANA DURUYORUZ, HAYAT BİZDE”
Toplumsal cinsiyet eşitliği bakış açısının yerleşebilmesi için topyekün bir seferberlik başlatılması gerektiğini belirten Çalıkuşu, şunları söyledi:
”Kadınların siyasette daha fazla yer alması, sürdürülebilir politikaların hayata geçirilmesi açısından büyük önem taşıyor. Cumhuriyet tarihi boyunca Antalya’dan sadece 3 kadın milletvekili çıktı. Siyasette, kadın ve erkeğin eşit temsili için hep birlikte çalışmalıyız. Kadın ve erkeğin eşit temsil edilemediği hiç bir toplumda demokrasiden söz edemeyiz. Yan yana duruyoruz hayat bizde.”