İş yerinizde başarılı olmak istiyorsanız seçeceğiniz kelimeleri önceden hazırlayın ve size vereceğimiz cümleleri kullanmamaya özen gösterin.
 1- Bu benim işim değil!
 Patronunuz veya müdürünüz sizden o işi yapmanızı rica ettiyse muhakkak yapın. Aşırı iş yükünüz olduğunu düşünüyorsanız bir iş arkadaşınızdan yardım alın. Elinizden geldiğince ekibinize katkıda bulunmaya hevesli olun.

2- Yapabileceğimi yaptım
 Bu sözü söylerken istediğiniz kadar kendinizden emin olun bu cümleyi kurmak kendinizi geliştirmenizi sınırlar.  Bu sorunun yerine kendimi geliştirmek için daha fazla neler yapabilirim diye kendinize sorun.  Bu soruyu sorarsanız daha önce düşünmediğiniz yeni bir yaklaşımla kendinizi aydınlatabilirsiniz.

3- Zamanım yok 
 Size verilen bir işi zamanım yok diyerek kestirip atmayın.   Yapamam edemem sözcüklerini kullanmak yerine yapabilirim deyip bitirebileceğiniz zamanı belirtin.

4- Denerim 
 Bu kelime sizi hem müşterilerinize hem de patronunuza karşı zayıf ve başarısız görünmenize neden olacaktır. Yaparım ederim gibi kendinden emin cümleler kurmak sizin daha başarılı görünmenizi sağlayacaktır.

5- Bu hiç mantıklı değil
 Söyledikleriniz çoğu zaman doğru olabilir ancak bu duruma odaklanmak sizi verimsiz kılacaktır.  Bu cümleleri kurmak yerine çözüm odaklı olmaya çalışın.  Bir görevi anlamıyorsanız açıklama isteyin.

6- Bu durum adil değil
 Sen bir yetişkinsin ve şu ana kadar hayatının adil olmadığını artık öğrenmiş olman gerekir.  Sürekli haksızlığa uğradığını belirtmek işten kovulmana bile neden olabilir.  Haksızlığa uğradığınızı düşünüyorsanız bu durumu belgeleyin ve profesyonel bir şekilde sunun.  Aksi taktirde mızmız ve sürekli şikayet eden biriyle kimse çalışmak istemez.

Kaynak:Milliyet