Aftermarket pazarının güçlü markası PRS, üretiminde insan ve çevre sağlığına büyük önem veriyor. Tesislerinde çalışma ortamını sürekli iyileştiren PRS, çevresel atıklar ve enerji verimliliği konusunda hassas davranıyor.
Yarım asra yaklaşan tecrübesiyle otomotiv devlerinin tercih ettiği Profil A.Ş., PRS (Profil Rot ve Süspansiyon Sistemleri) markasıyla 3 yıl önce girdiği aftermarket (yenileme) pazarında sağlam adımlarla büyümeye devam ederken, çevreye ve insan sağlığına saygılı üretimiyle de dikkat çekiyor.
Profil A.Ş. Genel Müdür Yardımcısı Emre Yemenici, üretimleri sırasında önceliklerinin çevreye zarar vermemek olduğunu vurguluyor. Yemenici, “Üretim sürecimizde, insan ve çevre sağlığına çok büyük büyük özen gösteriyoruz. ISO 14001 Çevre Yönetim Sisteminin gereklerini eksiksiz yerine getiriyoruz” dedi.
Personelin sağlığı için, çalışılan ortam ve çevre koşullarını sürekli iyileştirerek iş güvenliğini arttırdıklarını söyleyen Emre Yemenici, “Mümkün olan en az atıkla üretim gerçekleştiriyoruz. Enerji tüketimimizi sürekli azaltan teknolojilere yatırım yapıyoruz. Bu şekilde doğal kaynakları en verimli şekilde kullanıyoruz” dedi.
Tedarikçileri ve taşeronlarını da çevre konusunda bilinçlendirip teşvik ettiklerini vurgulayan Yemenici, “Böylece üretim sürecimizi tamamen çevreye saygılı bir hale getiriyoruz. Doğamızın korunması ve gelecek nesillere temiz bir dünya bırakmak için sorumluluklarımızı yerine getiriyoruz” diye konuştu.
Emre Yemenici, Hasanağa Organize Sanayi Bölgesi’nde (HOSAB) ve Kayapa Sanayi Bölgesi’ndeki 30 bin metrekarelik kapalı alan alana sahip tesislerinde rot başı, rotil, rotilli kol, rot mili, Z-rot, tork kolu sac salıncak ürettiklerini söyledi. Yemenici, “Üretimde kalite standartlarının gereklerini eksiksiz yerine getiriyor, çevre ve insan sağlığına hassasiyet gösteriyoruz” dedi.