Devlet Su İşleri (DSİ) tarafından Balıkesir’in Bigadiç ilçesinde yapılan ve bölgenin içme ve kullanma suyunu karşılayacak Adalı Barajı inşaatı hızla devam ediyor.

DSİ Genel Müdürü Murat Acu, inşaatın devam ettiğini belirterek, "DSİ’nin Balıkesir’e yaptığı yatırımlarla münbit toprakları su ile buluşturmaya, vatandaşlarımıza içme ve kullanma suyu temin etmeye ve derelerde ki taşkın riskini azaltmaya devam ediyor. Büyük sulama projeleri alanları dışında kalan kırsal kesimlerde kısa sürede sulu tarıma geçilmesi ve civardaki içme kullanma suyu ihtiyaçlarının karşılanması hedeflenen “GÖLSU” projesi kapsamında Balıkesir ili de nasibini alıyor. Marmara Gelişim Projesi (MARMARAGEP) kapsamında bulunan Balıkesir ilimizde 2003-2019 yılları arasında tamamlanan ve tamamlanacak projeler ile 827 bin 873 dekar zirai alanın sulamaya açılması, sulamaya açılan alanlardan 557 milyon TL gelir artışı sağlanması, 58 adet yerleşim yerinin ve 428 bin 850 dekar zirai arazinin taşkınlardan korunması hedeflenmektedir" dedi.

"Adalı Barajı’nda 14 milyon, 391 bin metreküp su toplanacak"

DSİ Genel Müdür Acu açıklamalarının devamında şunları kaydetti:

"Adalı Barajı’nda 14 milyon 391 bin metreküp su depolanacak olup depolanacak su ile 24 bin 520 dekar zirai arazi sulanacaktır. Adalı Barajı inşaatında dolusavak kazısı, gövde sıyırma kazısı tamamlanmış olup, tünel enjeksiyon ve dolusavak beton imalatları devam etmektedir. Projede 2017 yılında; Gövde ve derivasyaon tüneli enjeksiyon işleri tamamlanarak, Kocadere yatağındaki su derivasyon tüneline çevrilerek gövde dolgusuna başlanacak ve dolusavak beton imalatı bitirilecektir"

"Adalı Barajı tamamlanınca çiftçinin geliri artacak"

Gövde dolgusunun tamamlanması ile birlikte Adalı, İlyaslar, Hisarköy, Bekirler, İskele, Çeribaşı, Emirler, Yolbaşı, Kayırlar, Beğendikler ve Doğançam mahalleleri olmak üzere toplam 24 520 dekarlık zirai alanın cazibe ile sulamasının sağlanacağını belirten Genel Müdür Acu, "Projenin tamamlanması ile birlikte dekar başına 2017 yılı birim fiyatları ile bin 150 TL gelir artışı, Ülke ekonomisine 2017 yılı birim fiyatları ile yıllık 28 milyon 200 bin TL katkı sağlanması hedeflenmektedir" diye konuştu.