Bedir ALTUNOK/KARS, () - KARSLILAR, Hakkari Dağlıca'da terör saldırısında şehit olan Mehmetçikler için 'teröre lanet, şehide saygı' yürüyüşü yaptı.
Türk bayrakları ve sloganlar eşliğinde bugün Kazımpaşa, Faikbey ve Gazi Ahmet Muhtar Paşa caddelerinde yürüyen Karslılar teröre lanet ederek "Gazi Kars askerine ve polisine sahip çık" diye slogan attılar. Basın açıklamaların yapıldığı Faikbey ile Atatürk caddelerinin kesiştiği at heykelinin bulunduğu kavşakta toplanan yaklaşık 200 kişi, 1 dakikalık saygı duruşunda bulunduktan sonra hep bir ağızdan İstiklal Marşı'nı söylediler. Karslılar adına bir açıklama yapan Tayfun Kaya, ülke genelinde olduğu gibi, Kars’ta da terörü şiddetle kınadıklarını söyledi. 'Gazi Kars'ın askerine ve polisine sahip çıkması çağrısında bulunan Kaya, "Vatanına, bayrağına bağlı olan Karslı, diğer kentlerden önce şehidine sahip çıkmasını bilir. Şehitler, bu vatan için genç yaşta canlarını feda ettiler. Bu şehitler ne Türkün, ne Kürdün, ne Azerinin, ne Lazın, tüm Türkiye'nin şehididir" diye konuştu.
Açıklamanın ardından Karslılar yine sloganlar atarak Gazi Ahmet Muhtar Paşa Caddesi üzerinden belediye önüne kadar yürüdü ve burada eylemlerine olaysız bir şekilde son verdiler.

FOTOĞRAFLI