Türkiye’nin büyük bölümünde soğuk ve dondurucu hava etkili olurken, Muş’ta ise bahardan kalma günler yaşanıyor.
Muş’ta hava sıcaklılarının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi vatandaşları sevindiriyor. Ülkemizin birçok yerinde soğuk havalar etkili olurken, Muş’ta vatandaşlar dışarıda gezmenin keyfini çıkarıyor. Her yıl bu aylarda metrelerce kar olduğunu kaydeden vatandaşlar, bu yıl havaların çok güzel geçtiğini kaydettiler. Güneşli havayı fırsat bilen vatandaşlar, çay bahçelerinde sohbet edip, sıcak havanın tadını çıkardılar.
Vatandaşlardan Abdullah Işık, halk tabiri ile ‘çille ayı’nda olunmasına rağmen, dışarıda güneşin altında çay içmenin sevindirici bir durum olduğunu vurguladı.
Mahmut Demir ise, 2014 yılının son günlerinde güneşin tadını çıkardıklarını kaydederek, 2015 yılının da hem güneşli hem da barış dolu geçmesi temennisinde bulundu.
Bu yıl Muş’ta fazla kar yağışının olmaması Muş İl Özel İdaresi ve Muş Belediyesi’ni oldukça rahatlattı. Her yıl bu zamanlarda karla mücadelede ayda yaklaşık 60 bin litre mazot harcayan İl Özel İdaresi, kar yağışının az olmasından dolayı çalışmalarında yoğunluğu yol yapım çalışmalarına verdi.
Muş Belediyesi de, kar yağışının az olmasından dolayı, alt yapı çalışmalarına ağırlık vererek yarım kalan işleri tamamladı.