Denizli Büyükşehir Belediyesi, kavşaklarda bekleme sürelerini en aza indirerek, gerek sürücüler gerekse yayalara yönelik trafiği daha güvenli hale getirmek için trafikte yeni bir dönem başlatacak.
Denizli Büyükşehir Belediyesi, sürücü ve yayalara yönelik trafik güvenliğini artırmanın yanı sıra kavşaklardaki bekleme sürelerini en aza indirmek için yeni bir projeyi hayata geçiriyor. İleri teknolojinin kullanılacağı sistem ile Denizli merkezdeki ilk etapta 110 adet sinyalize kavşak birbiriyle entegre edilerek, yeni oluşturulacak "Trafik Yönetim Sistemi"ne bağlanacağı belirtilirken, kavşaklara gelen trafiğin anlık olarak sayılacağı sistem sayesinde kavşak kollarındaki yoğunluğa göre sinyal süreleri otomatik olarak belirleneceği açıklandı.
Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanı Niyazi Türlü, kent merkezinde 110 adet sinyalize kavşağın bulunduğunu belirterek, "Bu sinyalize kavşakların hepsi münferit olarak ve birbirleri ile haberleşmeden çalışıyor. Teknik olarak bakıldığında bu durumdan dolayı kavşaklardaki bekleme süreleri artmaktadır. Ulaşım Dairesi Başkanlığı olarak konuyla ilgili bir proje ürettik. Proje ile bütün kavşaklar tek merkezden yönetilecek, izlenecek, kontrol edilecek ve denetlenecek" dedi.
Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan ise, yeni kurulacak sistem ile kavşaklara gelen trafiğin anlık olarak sayılacağını, bu sayede kavşak kollarındaki yoğunluğa göre sinyal sürelerinin otomatik olarak belirleneceğini söyledi. Başkan Zolan, "Trafik Yönetim Sistemi ile söz konusu kavşakların birbirleri arasında kurulacak bağlantıyla trafiğin eşit bir şekilde dağılımı sağlanacak. Sürücülere ise dijital ekranlarla ve akıllı telefon uygulamaları ile yol ve trafik durumu hakkında anlık olarak bilgiler verilecek. Bu sayede kavşaklardaki bekleme sürelerini en aza indirip sürücü ve yayalar için trafik güvenliğini de artırmayı hedefliyoruz" dedi. Başkan Zolan, bugüne kadar trafik güvenliği için gerek fiziki alt yapı, gerekse eğitim anlamında bir çok önlem aldıklarını, gelişen yaşam koşullarıyla birlikte söz konusu tedbirlerin artarak devam edeceğini sözlerine ekledi.