Eskişehir’de Odunpazarı Belediyesi’nin Babalar Günü için düzenlediği karikatür etkinliğinde ilginç bir tesadüf yaşandı.
Karikatür çizen 5 sanatçı arasında yer alan gazeteci-karikatür sanatçısı Yaşar Arda, yıllar önce geçirdiği kaza sonucu kolunu kaybetmek üzereyken tedavisini yürüten doktor Prof. Dr. Sinan Seber ile ilginç bir karşılaşma yaşadı. Arda, 19 yıl önce yaşadığı kaza sonrası kolunun tedavisini üstlenen Dr. Seber, Odunpazarı’nda gerçekleştirilen Babalar Günü etkinliği için gittiği stantta eski hastasının masasına oturarak karikatürünü çizdirdi. Dr. Seber, ilk önce fark edemediği hastası karikatürist Yaşar Arda’ya resmini çizdirdikten sonra kısa bir diyalogla tanışma gerçekleşirken, iki taraf da 19 yıl sonra gelen tesadüf karşısında şaşkınlıklarını gizleyemediler.
“O OLMASAYDI SAĞ KOLLA KARİKATÜR ÇİZEMEYECEKTİM”
Eskişehirli gazeteci ve karikatürist Yaşar Arda, 1996 yılında İstanbul-Adapazarı karayolunda geçirdiği bir trafik kazasında yaralandığını, sağ omuzunun adeta parça parça olduğunu anlattı. Kendisini Eskişehir’e kaldırdıklarını ve sağ kolunun kesilme ile karşı karşıya olduğunu belirten Arda, "Tıp Fakültesinde ortopedi uzmanı olan Prof. Dr. Sinan Seber hocam benim kolumu kurtaran insan. Şuan o olmasaydı sağ kolla karikatür çizemeyecektim. Yani hocam sayesinde şuan çizebiliyorum. Hocam olmasaydı herhalde şuan sol kolla zor çizecektim. Size tekrar teşekkür ediyorum hocam. 19 yıl sonra hocamızın karikatürünü çiziyorum. Hocam hakkınızı helal edin, sağ olun.”
“19 YIL ÖNCE TEDAVİ ETTİĞİM HASTAMDAN ÖVGÜ DOLU SÖZLER DUYMAK BENİ ÇOK MUTLU ETTİ”
Karikatüristin kolunu tedavi eden ve şuan emekli olan Prof. Dr. Sinan Seber ise, "Ben 2 sene evvel yaş durumu nedeniyle Tıp Fakültesinden emekli oldum. Ama 19 yıl önce tedavi ettiğim bir hastamdan bu şekilde övgü dolu sözler duymak beni çok çok mutlu etti, çok sevindim. Ayrıca karikatürümü çizdiği için de çok teşekkür ederim.