Türkmen Alevi Bektaşi Vakfı tarafından yapılan açıklamada, Mescid-i Aksa’da yaşananlar dolayısıyla tüm dünyaya çağrıda bulunuldu.

Türkmen Alevi Vakfı’ndan Mescid-i Aksa’da yaşananlara lişkin yazılı bir açıklama yapıldı. İsrail’in 1967’den bu yana işgal altında tutmakta olduğu Mescid-i Aksa’yı günümüzde ibadete kapattığı belirtilen açıklamada, "Halen de Müslümanların kutsal mekanını, baskı altına alarak yine teröre zemin hazırlamaya devam etmektedir. Hepimizin bildiği gibi Mescid-i Aksa tüm Müslümanların kutsal mekanıdır, bu yer Filistin topraklarında Kudüs’ün bir parçasıdır. Müslümanların ilk kıblesidir. 200’e ulaşan esere sahiplik eder. Burayı Yahudiler de kutsal kabul etmektedir. Süleyman mabedinin kalıntılarını arama emelleri ve burayı kontrol altına alma niyetleri her zaman olmuştur. Devamlı surette Filistin topraklarına bilinçli şekilde Yahudiler yerleştiriliyor. Maalesef dünya buna göz yumuyor" ifadelerine yer verildi.

Tüm dünyaya seslenilen Türkmen Alevi Vakfı’nın açıklamasında şöyle denildi:

"Cumhurbaşkanımızın Mescid-i Aksa konusunda göstermiş olduğu hassasiyet ve girişimlerine ülke çapında destek verilmeli. Ülkemizdeki tüm yurttaşlarımıza sesleniyoruz, imkanı olan yurttaşlarımız, yaşantılarında 2 günlük zaman ayırarak Türk bayraklarını ellerine alıp Kudüs’e giderek Mescid-i Aksa’daki Müslüman kardeşlerimize destek olmalarını istiyoruz. Bütün dünya ülkelerinde kutsal mekanlar koruma altına alınmalı. İslam Dünyası acilen toplanıp bu konuda harekete geçmeli, Birleşmiş Milletlere ve İslam Örgütü Teşkilatına taşınmalı. İslam İşbirliği Örgütü acilen toplanarak İslam Coğrafyasında etnik ve mezhepsel kökenli çatışmaların sonlandırılmasına zemin hazırlamalı. Dünyanın her yerinde basın ve medya yoluyla bu durum gündeme getirilmeli. Bunun din savaşlarına doğru götürülmesine engel olunmalı."