Hisarcık Meslek Yüksek Okulunda Kutlubeyler Köyünde bulunan Gelin Kayalarına doğa yürüyüşü düzenlendi.
İlçeye bağlı Kutlubeyler köyünde bulunan Gelin Kayalarına 5 kilometrelik mesafeden başlayan doğa yürüyüşüne Hisarcık Belediye Başkanı Fatih Çalışkan, Belediye Meclis Üyesi Ali Var, Hisarcık Meslek Yüksel Okulu Müdür Yardımcısı Ömer Altaş, Basın Temsilcisi Öğretim Görevlisi Hüseyin Yılmaz ve Öğrenci İşleri personeli Lütfi Ataseven ve 80 öğrenci katıldı.
Gelin Kayalıklarında bulunan ve insana benzeyen kayalar gören öğrenciler hayretler içinde kaldılar. Gazeteci Yazar Yunus Daşdemir öğrencilere Gelin Kayaları efsanesi hakkında bilgiler verdi. İnsana benzeyen kayaları inceleyen öğrenciler bol bol fotoğraf çektirdiler. Daha sonra Kutlubeyler Köyüne yürüyen öğrenciler burada köylü kadınların kendileri için hazırladıkları gözlemeleri afiyetle yediler.
Düzenlenen doğa yürüyüşüne katılan Belediye Başkanı Fatih Çalışkan, Meslek Yüksek Okulu öğrencileri için her türlü sosyal faaliyette destek vermeye hazır olduklarını söyledi.
Gelin Kayalıklarının bulunduğu alanın bir an önce turizme açılması gerektiğini söyleyen Kutlubeyler köyü Muhtarı Halil Gülmez, “ Özellikle papaz kaya, gelin kayası ve davul kaya gelen ziyaretçiler tarafından büyük ilgi görüyor. Bu alanda daha birçok çobanların tarafından adlandırılmış ve ismine benzeyen Sarı kaya, Davul kaya, Köşkü kaya, Ağıl kaya, Papaz kaya, Yassı kaya, Kedi kaya, Beşik taş, Kabak taş gibi kayalar bulunmaktadır. Gelin Kayalıkları yıllardan beri ihmal edilmiş, yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çekebilecek bu alana bugüne kadar hiçbir yatırım yapılmamıştır. Gelin Kayalıklarını merak edip görmek için gelenler oluyor. Ancak buraya çıkmanız için dik yamaçtan tırmanmanız gerekiyor. Yaşlı ve hasta iseniz buraya ulaşmanız çok zor. Vatandaşlarımızın buraya rahatlıkla ulaşabilmesi için ana yoldan Gelin Kayalıklarına doğru hiç olmazsa yayaların yürüyebileceği bir yol yapılması lazım.”dedi.
Gülmez, Gelin Kayalarının tanıtımı için düzenlenen doğa yürüyüşüne destek veren Belediye Başkanı Çalışkan’a, Gazeteci Yazar Yunus Daşdemir’e, Hisarcık Meslek Yüksel Okulu Öğrenci Temsilcisi Süleyman Tosun’a ve Hisarcık İlçe esnaflarından Halil Koca’ya teşekkür etti.
GELİN KAYALARI EFSANESİ
Efsaneye göre, çok eski dönemlerde bir kızı zorla Müslüman olmayan bir gence vermek isterler. Sonunda kızın babası onu gence verir. Gelinin erkek evine gelin gideceği gün kız odasında Allah’’a "Ben Müslüman olmayan biriyle evleneceğime taş olayım. " diye dua eder. Daha sonra düğün alayı şimdiki Gelin Kayalıkları mevkiine geldiğinde bütün düğün alayı taş olur. Bu arada gelin kayalıklarının tam karşısında bulunan kayalara gelini karşılamaya gelen erkek evinin davulcusu da orada taş olur. Bu kaya “Davul Kaya” diye adlandırılır. Davul kayanın içine girilip taş ile vurulduğunda davul sesi çıkıyor.(MA-EFE)