Doğu Anadolu İhracatçılar Birliği(DAİB) ve Cizre Ticaret ve Sanayi Odası’nın Dicle Nehri Kenarında düzenlediği Cizre İhracat Rekortmenleri Ödülleri sahiplerini buldu.
Doğu Anadolu İhracatçılar Birliği(DAİB) ve Cizre Ticaret ve Sanayi Odası’nın Cizre İhracat Rekortmenleri Ödülleri, Dicle Nehri Kenarında düzenlenen İftar Programından sonra sahiplerini buldu.
Türkiye’de 2015 yılı içerisinde yapılan İhracat Sıralamasında ilk sıralarda yer alan Cizreli İş adamları için Doğu Anadolu İhracatçılar Birliği(DAİB) ve Cizre Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı tarafından İftar Programı ve Ödül töreni düzenlendi. İftar Programında İhracatçılara ödülleri törenle verildi.
İftar Programı ve Ödül Törenine Kaymakam Ahmet Adanur, Belediye Eş Başkanı Leyla İmret,Sırt köy Belediye Eş Başkanı Evin İğdi,Emniyet Müdürü Ayhan Altok, Doğu Anadolu İhracatçılar Birliği(DAİB) Başkanı Cemal Şengel,Cizre Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Süleyman Çağlı,Bölge İş Adamları,STK Temsilcileri,Kurum Müdürleri ve vatandaşlar katıldı.
”İŞADAMLARINA HİZMET VERMEK İÇİN UĞRAŞ VERİYORUZ”
Cizre İhracat Rekortmenleri İftar Programı ve Ödül Töreni Gecesinde kısa bir konuşma yapan Doğu Anadolu İhracatçılar Birliği(DAİB) Başkanı Cemal Şengel,“Cizre TSO Başkanı Süleyman Çağlı ile birlikte İş adamlarına hizmet vermek için büyük bir uğraş içindeyiz” dedi.
2013 Yılındaki İhracat Yıldızları Ödül Töreninde Cizre’ye okul yapma sözü verdiklerini belirten Şengel,”Okul yapmak için yönetim kurulumuzdan gerekli izinleri aldık. Ancak Milli Eğitim Bakanımızdan gerekli onayı alamadık ama Sayın Cizre Kaymakamımız bir yolunu bulur ve bakanlıktan onay aldığımızda Cizre’ye verdiğimiz okul sözünü yerine getireceğiz. Doğu Anadolu İhracatçılar Birliği(DAİB) ve Cizre Ticaret ve Sanayi Odası ile birlikte İş adamlarına yönelik Yurt Dışı programı yapacağız. Siz değerli İş adamlarımızdan isteğimiz katılım sağlamalarıdır. Biz istiyoruz ki İş adamlarımızı yurt dışına götürüp oradaki ticareti ve ticaret ilişkilerini görmeleridir. Bunu yaparken de İş adamlarımızın cebinden bir kuruş bile çıkmayacaktır. Yeter ki iş adamlarımız bu tür Projelerimize, programlarımıza ve seminerlerimize gerekli katılımı ve ilgiyi göstermeleridir. Bu akşam ki birlik beraberliğimiz de büyük bir olay. İnşallah bu birlikteliği bütün Türkiye’ye göstereceğiz. Bir iftar yemeğinde bu kadar insan bir arada olabiliyorsa başaracağımız hiçbir şey yoktur “diye konuştu.
”IRAK VE SURİYE’DEKİ SAVAŞ BÖLGE İŞADAMLARINI DA ETKİLEDİ”
2014 Yılının biz İş adamları için zor bir yıl olduğunun altını çizen Cizre Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Süleyman Çağlı,”Ekonomide durgunlukla, yanı başımızda Irak’ta, Suriye’de içimizi yakan katliamlarla dolu, enerjimizi tüketen ağır bir yıl geçirdik. Bölgemizin etrafını saran ateş çemberi istikrarımızı büyük ölçüde etkilemiştir. Bizler yatırımcılar olarak toplumda en fazla risk alan meslek gurubuyuz. Mevcut yatırımların devamı, yeni yatırımların oluşması için istikrarı çok iyi hesaplamak zorundayız. Son yıllarda maalesef hem ihracatta hem istihdam da hepimiz büyük sorunlar yaşıyoruz. Yeni kurulacak olan hükümetimizden beklentimiz, yatırımların önünün açılması ve özellikle ihracatçılarımıza yönelik düzenlenecek olan yeni destek paketlerinin hazırlanmasıdır “dedi.
KÜRESEL İHRACAT 2015 YILININ İLK 5 AYINDA %11 GERİLEDİ
Çağlı,”Küresel İhracat 2015 yılının ilk 5 ayında yüzde 11 geriledi. Bununla birlikte dünya ülkelerinin büyük bir çoğunluğunda ihracat kayıpları yaşandı.2015 yılının ilk 5 ayında Dünya Ticaret Örgütünün verilerine göre 67 Ülkenin 61’nin İhracatında düşüşler yaşandı. İhracattaki azalmanın sadece Türkiye’ye has bir durum olmadığı küresel bazda bir ihracat azalması olduğu şeklinde algılamak gerekiyor. Ancak yılın ikinci yarısında dünya ticaretindeki gelişmeler olumlu sinyaller ile ihracatımızda yılın ikinci yarısında toparlama yaşanıyor. Bizler çocuklarımızın gelecekte bizden daha refah içinde yaşamasını, özgür, onurlu, dürüst, mutlu, huzurlu ve güvenli bir yaşam sürmesini istiyorsak kendimize olan güvenimizi, ümidimizi kırmadan, her zaman daha iyisi için çalışmaya devam edeceğiz.
CİZRE İHRACAT SEKTÖRÜNDE SON YILLARDA BÜYÜK BİR GELİŞME GÖSTERDİ”
Cizre’de İhracat Sektörünün son yıllarda büyük bir gelişme gösterdiğine vurgu yapan Çağlı,”bu gelişmede İş Adamlarımızın payı büyüktür. Cizre bu noktalara burada ödül alacak olan İşadamlarıyla geldi. Geleceğe de yine iş adamlarımız, genç girişimcilerimiz, kadın girişimcilerimiz taşıyacak. Cizre’miz ilerlemeye devam edecek, bölgemiz ilerlemeye devam edecekti. Bundan hiç kuşku duymuyorum, herkesinde kuşku duymaması gerekir. Bu anlamda Bu Akşam, Ödül alacak üyelerimizle birlikte bizlerin mutluluğunu paylaşmak üzere iftar programı ve Ödül Törenine teşrif eden başta Cizre Kaymakamı ve Belediye Başkanı olmak üzere bütün davetlilere teşekkür ediyorum “diye konuştu.
Yapılan konuşmalardan sonra 2015 yılında ihracatta en büyük yatırım yapan şirket temsilcilerine ödülleri verilmek üzere tek tek sahneye davet edildi.İhracatta dereceye giren İşadamları Mehmet Nur,İsmail Çağlı,Zekeriya Kümürcü,İzzet Acet,Hüsnü Azizoğlu,Nusret Gelişkan,Sait Gasır,İbrahim Zeren,Fırat Elçik ve A.Rakıp Akengin’e ödülleri Kaymakam Ahmet Adanur, Doğu Anadolu İhracatçılar Birliği(DAİB) Başkanı Cemal Şengel,Cizre Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Süleyman Çağlı tarafından takdim edildi.DAİB Başkanı Cemal Şengel Kaymakam Ahmet Adanur ve TSO Başkanı Süleyman Çağlı’yı da bir teşekkür plaket verdi.