Didim’de bu yıl 22. düzenlenecek ve 1 Eylül’de gerçekleştirilecek olan Didim Barış Festivali için Yunanistan’daki Kardeş şehir Leros heyeti Festivale davet edildi.

Didim’de bu yıl 22. düzenlenecek olan Didim Barış Festivaline Yunanistan’ın Leros adasından bir heyet katılacak. Didim Belediyesi adına Belediye Meclis Üyesi Sinan Ceyhan Leros’u ziyaret etti. Ceyhan, Leros ziyaretinde Leros Belediye Başkanı Mixalis E. Kolias ve meclis üyeleriyle bir araya geldi.

Ceyhan ziyaretinde Barış Festivaliyle ilgili sunum yaptı. Ceyhan ardından 1 Eylül’de Didim’deki Festivalde açılacak olan Barış Heykelinin aynısını Leros’a konulması teklifinde bulunarak, Leros heyetini Didim’deki festivale davet etti. Leros Belediye Başkanı Kolias davet için Ceyhan’ın şahsında Didim Belediye Başkanı A. Deniz Atabay’a teşekkür ederek, Didim’de festivale heyet olarak katılacaklarını dile getirdi.

Ceyhan ziyarette ayrıca Leros konulacak heykelin nereye yerleştirileceğiyle ilgili de alanda inceleme yaptıklarını belirtti.

Ziyaretin sonunda Leros Belediye Başkanı Kolias, Ceyhan’a teşekkür plaketi verirken, Ceyhan’da Kolias’a Didim’de getirdiği teşekkür plaketi ile belediye tarafından üretilen aromatik bitkilerin ve zeytin yağının yer aldığı hediye kolisini vererek misafirperverlikleri için teşekkür etti.