GİRESUN (AA) - Vali Hasan Karahan, Giresun'da oluşturulan ekoturizm köylerinin bölge turizminin gelişmesine ciddi katkı sunduğunu söyledi.

Karahan, yaptığı açıklamada, Bulancak ilçesine bağlı İnece, Piraziz ilçesine de bağlı Şeyhli köylerinin, ekoturizm köyüne dönüştürülerek yerli ve yabancı turitlere hizmet verdiğini belirtti.

Giresun'un, tarihi, kültürel ve doğal güzelliklerinin yanı sıra temiz havası ve iklimi bakımından sağlık turizmi için uygun bir bölge olduğunu vurgulayan Karahan, "Çoğu hastalıklar bu ortamlarda iyileşme gösteriyor ve büyük şehirlerdeki yoğun iş temposundan kaçmak isteyen turistler için de oldukça dinlendirici ve arındırıcı bir il" dedi.

Ekoturizm köylerinin hem yöre halkına ekonomik katkı sağladığını, hem de Giresun'un turizm açısından tanıtımında marka değerini artırdığını vurgulayan Karahan, şunları kaydetti:

"Piraziz Şeyhli ve Bulancak İnece ekoturizm köyleri 2012 yılından bu yana  ekoturizm bünyesinde köy evlerinde ellişer kişilik konaklama kapasiteleri, kapalı ve açık mekan yeme-içme alanları ile günübirlik ve konaklamalı misafirlerini ağırlıyor. Bu köylerden biri olan Şeyhli'de İl Özel İdaresi tarafından yapılan konak bu yıl içinde hizmete girecek. Gelen misafirler hem köy evlerinde, hem de konakta ağırlanabilecek. Ekoturizm köylerine konaklamalı ve günübirlik gelen gezginler yöresel yemeklerden tadarak köy ortamını doyasıya yaşayarak, doğa, tarih ve inanç turizmini kapsayan rotalarda gezerek ve bu köylerde dileyen turistler köy halkıyla beraber, bahçelerde, tarlalarda keyifle çalışarak, el sanatları, folklor, kına geceleri aktiviteleriyle köy halkıyla beraber gelenek ve görenekleri de yaşayarak keyifli bir tatil geçirmekteler."